Acasă Actualitate Autospeciala nouă pentru transportul bebeluşilor în condiţii de terapie intensivă îşi începe...

Autospeciala nouă pentru transportul bebeluşilor în condiţii de terapie intensivă îşi începe misiunea la Timişoara

DISTRIBUIȚI

O autospecială pentru transportul sugarilor în condiţii de terapie intensivă a intrat în dotarea ISU Timiş, înlocuind, astfel, o autospecială mai veche, din 2009, care numai în anul 2021 a avut aproape 200 de misiuni în judeţele din vestul ţării.

“În anul 2009, la nivelul ISU Timiş a fost operaţionalizată prima autospecială de tip neonatologie, destinată transportului nou născuţilor, în condiţii de terapie intensivă, dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant, precum şi echipamente medicale specifice pentru terapie intensivă. Această autospecială deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, asigurând răspunsul la sute de solicitări în ultimii 12 ani de activitate”, transmite ISU Timiş.

Doar în anul 2021, echipajul autospecialei a intervenit la 189 de cazuri de urgenţă neonatalogică, iar în primele 4 luni ale anului 2022 s-au înregistrat deja 73 de intervenţii.  

Pe lângă sutele de misiuni naţionale, autospeciala de tip neonatologie din cadrul ISU Timiş a avut şi zeci de misiuni internaţionale, asigurând transportul mai multor bebeluşi aflaţi în stare gravă.

“În data de 3 mai 2022, 12 ambulanţe de transport nou-născuţi în stare critică au intrat în dotarea IGSU, în scopul creşterii calităţii misiunii de răspuns la urgenţe, pe zona de neonatologie. Dintre acestea, o autospecială a ajuns în dotarea unităţii noastre. Aceasta va înlocui autospeciala veche, asigurând astfel condiţiile necesare de transport în siguranţă a bebeluşilor care au mare nevoie de asistenţă medicală de specialitate”, mai transmite ISU Timiş.

Comentarii

comentarii