Acasă Actualitate Avans bun al lucrărilor la noul sediu al Centrului Speranța. Vicepreședintele CJT...

Avans bun al lucrărilor la noul sediu al Centrului Speranța. Vicepreședintele CJT e mulțumit de progres

DISTRIBUIȚI

Noul sediu al Centrului Speranța, pe care Consiliul Județean Timiș îl ridică pe strada Sălceanu, are deja un avans de cinci procente față de calendarul asumat de constructor, iar lucrările ar putea fi finalizate înainte de luna august a anului viitor, termenul din contract.

”Am efectuat astăzi o vizită pe șantierul noului sediu al colegilor de la „Speranța”. M-am bucurat să constat că lucrările se află în avans cu aproximativ 5% față de graficul preconizat. Structura de rezistență a fost finalizată, iar compartimentările și zidăria sunt deja realizate la parter și etajul I. S-a lucrat și la instalația electrică, fiind realizat cablajul. În lucru se află acum și hidroizolația terasei. Stadiul fizic al lucrărilor este de peste 50%”spune Proteasa.

Termenul de predare contractual este luna august 2023, dar dacă nu apar situații neprevăzute, șantierul poate fi închis mai devreme.

Investiția se ridică în acest moment la aproape 10.6 milioane lei, fondurile fiind asigurate din bugetul național și cel județean. Suma contractului va fi însă modificată cu ajustarea prețului la materialele de construcție, în conformitate cu prevederile legale.

Noul centru se ridică pe strada Sălceanu din Timișoara și va avea 3000 de metri pătrați. Aici se vor oferi servicii de recuperare și terapie. Noua construcție va avea un bazin de înot, grupuri sanitare, spații administrative, cabinete medicale, psihologice și pentru terapii specifice (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială). Construcția va avea spații de cazare pentru părinți și copii și o sală de mese.

 

Comentarii

comentarii