Acasă Actualitate Avantajele unui acoperiș din țiglă metalică

Avantajele unui acoperiș din țiglă metalică

DISTRIBUIȚI

Trebuie să schimbi acoperișul? O bună opțiune în acest caz poate fi acoperișul din țiglă metalică deoarece este durabil, necesită întreținere minimă și este eficient din punct de vedere energetic.

Cu toate acestea, nu este o soluție foarte ieftină. Din acest motiv, dacă economiile făcute nu sunt de ajuns pentru înlocuirea acoperișului casei, solicită un credit rapid!

Casa este locul în care trebuie să te simți cel mai bine. Este locul în care trebuie să ai parte de confort, iar un acoperiș rezistent în timp joacă un rol cheie în această ecuație.

În prezent, există multe soluții pentru acoperiș, dar una dintre cele mai bune este țigla metalică. Hai să vedem în continuare care sunt avantajele țiglei metalice și ce tipuri de țiglă metalică există.

Ce trebuie să știi înainte de alege țigla metalică pentru acoperiș?

–        Că poți alege din mai multe opțiuni, precum oțel (galvanizat sau corten), aluminiu, cupru, zinc etc.

–        Că opțiunile în ceea ce privește stilul îți permit să-ți creezi un acoperiș care să pară realizat din șindrilă de asfalt, ardezie, șindrilă de lut, șindrilă de lemn sau panouri verticale.

–        Că materialele testate și etichetate de către specialiști îndeplinesc cerințe riguroase de evaluare a rezistenței la vânt, foc și impact.

Beneficiile acoperișului din țiglă metalică

Sistemele de acoperiș din țiglă metalică oferă multe beneficii, printre care:

  1.  Țigla metalică este un material ușor

Este unul dintre cele mai ușoare materiale, cântărind între 25 și 75 de kilograme pe metru pătrat.

  1.  Țigla metalică se instalează ușor

Montarea acestui tip de acoperiș poate dura doar o zi pentru cei care au experiență în montarea acestui tip de acoperiș și 2-3 zile dacă îl montezi pe cont propriu.

  1.  Țigla metalică rezistă la diverse condiții atmosferice

Acoperișurile din țiglă metalică sunt foarte eficiente în perioade cu ploaie abundentă și în condiții de mediu nefavorabile. Sunt rezistente la zăpadă, grindină, mucegai, foc și insecte. De asemenea, nu se încălzesc foarte tare pe parcursul zilei.

  1.  Țigla metalică vine în modele și culori diverse

Dacă decizi să-ți montezi un acoperiș din țiglă metalică, ai la dispoziție o gamă variată de culori din care să alegi. De asemenea, poți alege țiglă cu strat lucios sau mat, precum și dintr-o gamă mare de elemente de finisaj.

Acest lucru îți dă posibilitatea să optezi pentru varianta care se potrivește cel mai bine structurii casei și, bineînțeles, gusturilor tale.

  1.  Țigla metalică are durabilitate mare

Durabilitatea acestui tip de material este foarte lungă. Un  acoperiș metalic de proastă calitate poate rezista peste 20 de ani, ceea ce ar fi de două ori mai mult decât un acoperiș din țiglă asfaltică. În plus, acoperișurile din țiglă metalică din cupru, oțel inoxidabil, aluminiu și zinc au chiar o durabilitate de peste 100 de ani.

  1.  Țigla metalică este ușor de reciclat

Unul dintre cele mai importante aspecte care ar trebui să te preocupe este sustenabilitatea materialelor pe care le folosești. În acest caz, țigla metalică este cea mai bună opțiune deoarece este ușor de reciclat.

  1.  Țigla metalică nu necesită întreținere majoră

Datorită materialului calitativ, țigla metalică a devenit unul dintre materialele preferate pentru realizarea acoperișurilor. Acoperișul din țiglă metalică nu este foarte pretențios, așadar necesită eforturi minime de întreținere.

Tipuri de țiglă metalică pentru acoperiș

Țiglă metalică din aluminiu

Acoperișul din țiglă metalică din aluminiu este adesea recomandat în zonele de coastă. Acest lucru se datorează în primul rând rezistenței aluminiului la coroziunea cauzată de sare, în comparație cu alte tipuri de acoperiș metalic. Cu toate acestea, în ceea ce privește durabilitatea, există materiale mai rezistente decât aluminiul. Este vorba despre oțel, cupru și zinc.

Țiglă metalică din oțel inoxidabil

În comparație cu alte tipuri de metal, oțelul este și cel mai puțin costisitor. Oțelul este adesea mult mai ieftin decât aluminiul, zincul sau cuprul. Însă, țigla metalică este zincată la cald pentru a proteja de coroziune stratul interior de oțel.

Țiglă metalică din cupru

Cuprul este cel mai vechi material folosit pentru acoperișurile metalice. Este folosit de secole în întreaga lume, întrucât cuprul este un metal durabil care, în condiții potrivite, poate rezista mai mult de 100 de ani.

Acoperișul din cupru este 100% reciclabil și, fiind un metal extrem de moale, este unul dintre cele mai silențioase tipuri de acoperiș metalic.

Țiglă metalică din zinc

Zincul este un metal uimitor, capabil să reziste în stare bună foarte mulți ani. Proprietățile naturale ale zincului îl transformă într-un material potrivit pentru proiectele comerciale întrucât este ușor maleabil.

După cum poți observa, țigla metalică are multe avantaje, fiind o opțiune perfectă pentru acoperișul casei tale.

Dacă a venit momentul să înlocuiești acoperișul, nu mai amâna, solicită un credit de nevoi personale și treci la treabă. Creditul de nevoi personale este soluția ideală pentru situațiile în care ai nevoie o sumă suplimentară de bani pentru a-ți duce la bun sfârșit planurile.

Comentarii

comentarii