Acasă Actualitate Avem cei mai tari elevi

Avem cei mai tari elevi

DISTRIBUIȚI

Zeci de medalii de aur pentru Timiş la olimpiadele naţionale şcolare
Elevii geniali din Timiş sfidează problemele învăţământului românesc. Rezultate excelente pentru elevii din vestul ţării, la olimpiadele naţionale din acest an. Competiţiile naţionale ale celor mai buni elevi au avut loc chiar în perioada vacantei de Paşte. Timişul a strălucit la aproape toate materiile. „Am obţinut nişte rezultate cu adevărat deosebite. Am avut nenumărate medalii de aur, atât cu şcolile vocaţionale, cât şi cu cele tehnice. Viitorul judeţului este pe mâini bune”, ne-a spus Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general de Timiş.

Cei mai tari în limba sârbă

Elevii bănăţeni au câştigat 4 premii întâi şi alte 3 locuri doi la olimpiada de tehnologii pe diverse domenii. Foarte multe premii au fost obţinute şi la probele sportive, de către elevii liceelor de profil din Timiş. De la Olimpiada Naţională de Muzică, elevii timişeni s-au întors cu două locuri I, patru locuri II şi şase locuri III. Nici la artă teatrală nu stăm rău, unde am câştigat două locuri II şi cinci locuri III. La Olimpiada Naţională de Religie, Timişul a obţinut un loc I şi un loc II. Adevărata performanţă s-a văzut la Olimpiada Naţională de Limba Sârbă. Timişoara are singurul liceu din ţară cu predare în limba sârbă şi elevii de la Dositei Obradovici şi-au spulberat contracandiaţii. Ei au adunat şase medalii de aur şi au transformat olimpiada într-o chestie de familie. Elevii din Timiş au stat mai rău la biologie, educaţie fizică şi sport, chimie şi informatică, unde nu au cucerit nicio medalie de aur. Au existat, însă, menţiuni şi câteva locuri pe podium.

O minte sclipitoare

Conducerea Inspectoratului Timiş a decis că cea mai importantă performanţă din acest an la olimpiade a fost obţinută la Olimpiada Naţională de Matematică de la Iaşi. Aici, timişoreanul Sorin Ţîrc, elev în clasa a X-a la Liceul „Grigore Moisil”, a câştigat detaşat olimpiada şi s-a calificat în lotul naţional lărgit al României la matematică. Medaliatul cu aur de la matematică se pregăteşte aproximativ trei ore în fiecare zi. Sâmbăta şi duminica, dar şi în vacanţe, are un program mult mai concentrat: 7-8 ore de exerciţii şi probleme. Pentru a fi titular în lotul României, el va trebui să lupte şi cu elevi cu doi ani mai mari ca el. „E o plăcere să rezolv probleme, când le rezolv, trăiesc un fel de fior”, spune timişoreanul care se consideră un tip absolut normal. În timpul liber, joacă fotbal şi biliard şi are o sumedenie de prieteni.

Comentarii

comentarii