Acasă Eveniment “Avem o mare problemă la Dumbrăviţa”

“Avem o mare problemă la Dumbrăviţa”

DISTRIBUIȚI

Szilagi_GhezaPrefectul – cu ochii pe Dumbrăviţa
Noul prefect, Mircea Băcală, a intrat în pită. A avut şi prima sesiune de audienţe, zilele trecute, care a durat vreo cinci ore şi în cursul căreia a ascultat peste 30 de oameni.

A găsit şi un numitor comun în privinţa celor care se plâng că au probleme în localitatea Dumbrăviţa. Prefectul a fost sesizat de problemele pe care le au unii dintre oamenii ce locuiesc în Dumbrăviţa. “Avem o mare problemă la Dumbrăviţa. Am fost sesizat. Un cetăţean îşi cumpără o casă, acum câţiva ani, cu grădină. În grădina lui începe alt cetăţean să-şi construiască o casă cu aprobare.

Acel cetăţean se judecă cu autorităţile. Am constatat că autorităţile nu-şi fac treaba. Am înaintat acţiune în justiţie pentru anularea autorizaţiei, acum mă văd nevoit să-i aplic sancţiune primarului”, a spus prefectul despre primul caz din Dumbrăviţa.

“Vreau să văd acel judecător în ochi”
Dar nu numai atât. Prefectul vrea să meargă personal în justiţie… “Eu sunt jurist de profesie, să mă consult cu colegii mei, dacă pot să mă duc chiar eu în instanţă. Vreau să văd acel judecător în ochi, când va trebui să anuleze autorizaţia, dacă va considera că acea autorizaţie este ilegală.

10.000 de lei vreau să-i dau amendă primarului. Instanţa, dacă constată că autorizaţia este ilegală, eu va trebui să pun în aplicare amenda”, a mai spus Mircea Băcală. “În 2008, am dat 619 de autorizaţii de construcţie, iar în 2007 – 721. Este un număr destul de mare. Dacă s-a greşit este posibil, dar nu e sigur că s-a greşit. Vom vedea în urma verificărilor şi proceselor dacă s-a greşit sau nu. L-am ruga pe domnul prefect să ne şi ajute cumva, nu să ne impună doar măsuri coercitive”, a spus primarul Dumbrăviţei, Szilagy Geza.

Zgomot
Un alt caz descoperit de prefect este cel legat de o pensiune… “O pensiune din Dumbrăviţa care deranjează vecinii cu chefuri. Am avut sesizări.

Oamenii ăştia ne-au plâns în audienţă”, spune prefectul despre acest caz despre care ZIUA de Vest a relatat cu câteva luni înainte. Prefectul spune că acolo, în Dumbrăviţa, oamenii vin să se odihnească, nu să fie deranjaţi de zgomot… (Adrian PANDURU)

Comentarii

comentarii