Acasă Actualitate Aventuri în… picături! Științescu poposește la Aquapic Timișoara

Aventuri în… picături! Științescu poposește la Aquapic Timișoara

704
DISTRIBUIȚI

Proiectul Fundației Aquademica, Aventuri în… picături!, a fost selectat câștigător în cadrul programului Științescu al Fundației Comunitare Timișoara, program dedicat promovării științei și tehnologiei în rândul copiilor și adolescenților din județul Timiș.

Loredana Leordean a explicat că proiectul Aquademica a obținut o finanțare de 12.500 de lei din Fondul Științescu, pentru extinderea activităților din mini-laboratorul Aquapic, ce se adresează grupei de vârstă 10-12 ani. Științescu poposește, așadar, vara aceasta la Aquapic și cu susținerea sa, Aquademica pregătește surprize noi copiilor care vor trece pragul mini-laboratorului centrului.

Echipa de proiect va pune la punct 5 activități demonstrative și 3 activități participative, bazate toate pe experimente de chimie și fizică a apei. Acestea sunt gândite astfel încât să formeze interesul copiilor pentru cunoașterea științifică și pentru experiment, de la concept până la toate detaliile menite să îi facă pe cei mici să își ia în serios rolul de „cercetător” Științescu. Ca impact, proiectul își propune să aducă în laboratorul Aquapicm începând din toamna acestui an, circa 800-900 de elevi participanți la experimentele marca Științescu.

Aventuri în… picături continuă firesc frumoasa poveste începută anul trecut, odată cu amenajarea Centrului experimental pentru copii Aquapic, la vechea uzină de apă industrială a Timișoarei, de către Fundația Aquademica, Asociația Urban Survey și Aquatim, societatea timișeană de apă și canalizare. Aquapic a pus la dispoziția elevilor, preșcolarilor și cadrelor didactice din regiune un spațiu educațional inedit, unde copiii pot afșa lucruri interesante despre apă și mediu, prin joc și experiment. Finalizat în octombrie 2017 și deschis publicului în aprilie 2018, centrul Aquapic a primit până acum peste 1.000 de copii.

Fondul Științescu a fost inițiat la sfârșitul anului 2014, cu sprijinul Romanian-American Foundation, ca proiect pilot implementat de patru Fundații Comunitare: București, Cluj, Iași și Sibiu. Din ianuarie 2016, programul s-a extins la nivel național, în prezent fiind implementat, prin fundațiile comunitare locale, în București, Sibiu , Iași, Cluj, Oradea, Mureș, Bacău, Galați, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Dâmbovița și Timișoara. Fondul Ştiinţescu finanţează în Timişoara anul acesta nouă proiecte, cu granturi în valoare de 103.653 lei, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 225.000 de lei, a subliniat Loredana Leordean, coordonator proiect.

Comentarii

comentarii