Acasă Actualitate Avertisment CERT-RO pentru românii care pleacă în vacanţă în Grecia

Avertisment CERT-RO pentru românii care pleacă în vacanţă în Grecia

DISTRIBUIȚI

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a lansat un avertisment pentru toţi românii care pleacă în vacanţă în Grecia.

Aceştia trebuie să aibă grijă unde îşi introduc datele personale, pentru că au apărut diverse siteuri neoficiale, care solicită chiar şi date de card. În plus, acestora li se recomandă să folosească doar site-ul oficial al Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Iată mesajul postat de CERT-RO pentru cei care pleacă în vacanţă în Grecia, pe pagina de Facebook. “Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în care în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii”, scrie CERT-RO, care a postat şi câteva fotografii de avertisment.

Comentarii

comentarii