Acasă Actualitate Avertismentul MAI: Petrecerile în spaţii închise sau deschise sunt interzise inclusiv de...

Avertismentul MAI: Petrecerile în spaţii închise sau deschise sunt interzise inclusiv de Revelion

880
DISTRIBUIȚI

Petrecerile și evenimentele private sunt interzise de Revelion, amintește Ministerul Afacerilor de Interne, prin purtătorul de cuvânt, Monica Dajbog, care reamintește că și circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 – 5.00, cu excepția cazurilor prevăzute de lege, este interzisă.

În minivacanța de Revelion, aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în fiecare zi, pentru a verifica respectarea restricțiilor în vigoare.

„Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, precum şi pentru alte motive justificate prevăzute de lege”, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În noaptea de Revelion, ”angajaţii MAI vor acorda o atenţie deosebită acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecţie sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradiţional se organizează petreceri cu un număr mare de persoane în case private, în localuri sau chiar în spaţii publice”.

Potrivit acesteia, în minivacanța de Revelion, aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în fiecare zi, pentru a verifica respectarea restricțiilor în vigoare.

“Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile de protecţie sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acţiona în minivacanţa de Revelion pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor. Începând de astăzi şi până duminică, în fiecare zi vor acţiona în medie la nivel naţional aproximativ 24.500 de angajaţi MAI, cu 14% mai mulţi faţă de anul trecut. Acestora li se adaugă şi 2.300 de poliţişti locali”, a mai spus Monica Dajbog.

Numărul forţelor MAI mobilizate pentru Revelion va fi în medie cu 12% mai mare faţă de celelalte zile de minivacanţă.

Comentarii

comentarii