Acasă Actualitate Avertismentul medicul Virgil Musta, înainte de valul 4 de coronavirus în România!...

Avertismentul medicul Virgil Musta, înainte de valul 4 de coronavirus în România! Va fi necesară a treia imunizare și vaccinarea copiilor

493
DISTRIBUIȚI

Medicul timișorean infecționist Virgil Musta a vorbit despre posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin, importanța vaccinării copiilor împotriva COVID-19 pentru a preîntâmpina un al patrulea val de coronavirus în toamnă.

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 va fi necesară dacă nu s-ar imuniza suficientă populație în timp util pentru a se crea acea așa-zisă imunitate de turmă, spune medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

„Cred că a treia doză va fi necesară în momentul care în care apar tulpini noi. Ca să scădem riscul apariției acestor noi tulpini e necesar să ne vaccinăm. În momentul în care virusul nu circulă, riscul ca să apară aceste tulpini este mic, și este important să ne vaccinăm ca să scădem riscul de apariție a lor”, a declarat Virgil Musta, marți, la un post TV, referindu-se la anunțul Pfizer pentru a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

În același timp, medicul a mai spus că „dacă nu reușim să vaccinăm un număr mare de populație într-un timp scurt, va trebui să facem acest vaccin între 6 și 12 luni de la cea de-a două doză”.

Potrivit unui alt studiu citat de medicul infecționist timișorean, această „a treia imunizare crește și prelungește protecția în această infecție”.

Virgil Musta a atras atenția că, în cazul țării noastre, o a treia imunizare ar putea fi făcută „dacă apare din nou un număr de cazuri mai mare de infecții. Cred că atunci se va stabili dacă se va face a treia imunizare: în momentul în care numărul de cazuri va crește din nou alarmant”, a  spus medicul.

„Noul vaccin presupune să includă și tulpinile care circulă în momentul respectiv, tocmai ca să ne poată proteja de un al patrulea val pandemic”, a mai spus Musta.

Un nou vaccin anti-COVID-19 ar putea include și o componentă anti-gripală.

„Tehnologia ARM-mesager permite realizarea într-un timp foarte scurt a unui vaccin. Există studii pentru vaccinuri similare în cazul altor tulpini. Dar există și alte studii pentru vaccinuri care să conțină virusul gripal, dar și împotriva COVID-19”, a mai explicat medicul timișorean.

 Al patrulea val pandemic în România va depinde de comportamentul populației, este de părere medicul Virgil Musta.

„Eu am speranța că nu apare. Nu sunt epidemiolog, dar totul depinde de noi, dacă suntem precauți în continuare, respectăm regulile și ne vaccinăm în număr mare, puțin probabil să apară al patrulea val”, a spus medicul, menționând că „dacă nu ne vaccinăm în număr suficient și nu respectăm regulile de prevenție, s-ar putea să ne confruntăm și cu al patrulea val”.

În plus, pentru o atenuare a eventualului val 4 de COVID-19, vaccinarea copiilor este necesară, a atras atenția Virgil Musta, pentru că așa s-ar „ajunge la o transmitere cât mai scăzută a virusului în comunitate. Ei, deși nu fac forme severe, transmit virusul, iar prin transmitere virusul poate crea mutații noi și pot duce la un nou val epidemic”.

Comentarii

comentarii