Acasă Actualitate Avertismentul medicului Virgil Musta: A început să crească numărul de pacienți cu...

Avertismentul medicului Virgil Musta: A început să crească numărul de pacienți cu Covid! La Spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt acum internați 3 bolnavi la Terapie Intensivă

DISTRIBUIȚI

Virgil Musta a vorbit despre evoluţia cazurilor de COVID de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. În unitatea medicală sunt acum internați 3 bolnavi de Covid-19 la Terapie Intensivă.

Avertismentul transmis de Virgil Musta.  Este de așteptat însă ca numărul pacienților să crească în perioada următoare, odată cu înmulţirea numărului de infectări și a ridicării valului 4, așa-numitul val al ”nevaccinaților”.

Avertismentul transmis de Virgil Musta: A început să crească numărul de pacienți

”Cu Covid, avem 3 persoane la Terapie Intensivă (…). A început să crească numărul de pacienți care vin la evaluarea zilnică, pentru că a început să crească numărul de infectări.

Deocamdată nu este un număr mare, însă avem experiența din trecut. Noi întotdeauna am fost la un decalaj cam de o lună față de alte țări vest-europene și vedem că în foarte multe țări a început să crească numărul de cazuri (Anglia, Spania, Portugalia), deci probabil că va crește numărul de infectări și la noi.

Va fi un val al patrulea, iar eu sper să nu fie la fel de intens ca valurile 2 și 3”, ne-a declarat medicul Virgil Musta.

În plus, acesta a subliniat faptul că ”toți cei care au decedat la noi în ultima perioadă și cazurile care au ajuns la Terapie Intensivă au fost cazuri de persoane nevaccinate”.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 271 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore. 45 dintre noile infectări sunt raportate la Bucureşti. De asemenea, un pacient infectat cu coronavirus a murit.

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.982 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.048.072 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 43 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 456. Dintre acestea, 67 sunt internate la ATI.

Comentarii

comentarii