Acasă Actualitate Avertizare cod portocaliu de averse torenţiale în şase judeţe din vestul țării

Avertizare cod portocaliu de averse torenţiale în şase judeţe din vestul țării

DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis duminică o avertizare cod portocaliu de averse torenţiale în şase judeţe din vestul ăi sud-vestul ţării. Alte zece judeţe sunt vizate de o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă în intervalul 24 septembrie, ora 15 – 25 septembrie, ora 03, fiind aşteptate averse torenţiale.

Sunt afectate: judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte a judeţului Hunedoara.

”În judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte a judeţului Hunedoara vor fi averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…50 l/mp şi izolat de peste 70 l/mp”, transmit meteorologii.

Pentru intervalul 24 septembrie, ora 13 – 25 septembrie, ora 10, va fi în vigoare un cod galben de de instabilitate atmosferică.

”În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55…70 km/h şi pe alocuri grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25…30 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp”, conform ANM.

 

Comentarii

comentarii