Acasă Actualitate Avertizare meteo Cod galben de furtuni în jumătate de ţară

Avertizare meteo Cod galben de furtuni în jumătate de ţară

349
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă avertizare COD GALBEN de ploi şi vijelii în jumătate de ţară. De asemenea, meteorologii au prelungit informarea meteo de ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină valabilă pentru toată ţara până vineri, la ora 23.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 iunie, ora 10 – 05 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 iunie, ora 10 – 07 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

Comentarii

comentarii