Acasă Administraţie Aveți idei pentru îmbunătățirea stării apelor din Banat? Iată ce trebuie să...

Aveți idei pentru îmbunătățirea stării apelor din Banat? Iată ce trebuie să faceți!

1297
DISTRIBUIȚI

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) din Timișoara supune consultării publice documentul “Probleme importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat”.

Termenul final este 22 iunie 2020.

”Împreună cu sugestiile publicului direct interesat de bunăstarea apelor în comunitățile în care trăiesc, din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad, Mehedinți, aferente Spațiului Hidrografic Banat,  vom putea identifica corect problemele din domeniul gospodăririi apelor și implicit a măsurilor  ce trebuie luate pentru îmbunătățirea stării apelor din Banat”, atenționează ABAB Timișoara.

Încă din luna decembrie 2019, acest document a fost supus consultării publice și  poate fi consultat pe web site-ul ABA Banat, dacă accesați linkul: http://www.rowater.ro/dabanat/Probleme%20importante%20de%20gospodarire%20a%20apelor%202019/Forms/AllItems.aspx

Documentul identifică probleme importante de gospodărire a apelor privind poluarea cu substanțe organice, poluarea cu nutrienți, poluarea cu substanțe periculoase și alterările hidromorfologice a surselor de apă.

Toate aceste probleme vor fi abordate în cadrul Planului de Management, privind programul de măsuri necesar atingerii obiectivelor de mediu ale corpurilor de apă.

Documentul supus consultării publice este premergător dezvoltării celui de-al treilea Plan de Management al Spațiului Hidrografic Banat.

Prin urmare, trimiteți sugestiile, propunerile și comentariile dumneavoastră, până la data de 22 iunie 2020 la adresele

email: catalin.nagy@dab.rowater.ro sau diana.cristescu@dab.rowater.ro;

poștă: Administrația Bazinală de Apă Banat, bv. 16 decembrie 1989, nr.2, 300173, Timișoara

fax: 0256.491.798

Planul de Management este un instrument de planificare pentru îndeplinirea obiectivelor Directivei Cadru Apa (DCA). Cel de-al treilea Plan de Management al Spațiului hidrografic Banat se va finaliza în decembrie 2021.

Acesta va fi documentul strategic în gospodărirea resurselor de apă de suprafață și subterane pentru următorii șase ani și va propune măsuri pentru  atingerea obiectivelor de mediu -spune Sorina Neaga.

Comentarii

comentarii