Acasă Eveniment Avion Wizz-Air plin cu români evacuat înaintea decolării de pe pista de...

Avion Wizz-Air plin cu români evacuat înaintea decolării de pe pista de la Debrecen

2065
DISTRIBUIȚI

Pasagerii cursei Wizz-Air Debrecen – Paris, printre care se aflau şi români, au fost debarcaţi pe tobogane din avion după ce piloţii au anulat decolarea, ca urmare a unui posibil incendiu la bordul aeronavei. Ulterior, reprezentanţii Wizz Air au explicat că evacuarea pasagerilor a fost făcută în timpul operaţiunii de degivrare, după ce serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. S-a dovedit însă că că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Reprezentanţii companiei anunţă că zborul a fost reprogramat, iar pasagerilor li se vor asigura cazare şi hrană.Vă prezentăm reacția companiei aeriene privind acest incident:

“Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020 a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie, anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei.

Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum.

Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie).

Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava.

Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală.”, este comunicatul transmis de compania aeriană.

Comentarii

comentarii