Acasă Actualitate Aviz favorabil pentru Alex Florența, fostul șef al DIICOT Timișoara, în funcția...

Aviz favorabil pentru Alex Florența, fostul șef al DIICOT Timișoara, în funcția de procuror general al României

DISTRIBUIȚI

Alex-Florin Florenţa a primit luni aviz pozitiv, în unanimitate, din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru funcția de procuror general al României.

Alex Florin Florenţa, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror general, a primit luni aviz pozitiv, în unanimitate, din partea membrilor Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Alex Florin Florenţa a fost propus de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror general al României pe data de 27 februarie, el câştigând concursul în faţa actualului procuror general, Gabriela Scutea.

Potrivit procedurii, după emiterea avizului pozitiv al Secţiei pentru procurori a CSM, care este unul consultativ, ministrul Justiţiei continuă procedura prin transmiterea către preşedintele Klaus Iohannis a propunerii de numire în funcţia de conducere, însoţită de toate documentele relevante.

Procurorul Florin Alex Florența (43 de ani) și a fost șeful DIICOT Timișoara.

Unul dintre dosarele lucrate de Florența este incendierea intenționată a unui club din Sibiu, o speță care a stat mult timp în atenția publicului în urmă cu 12 ani.

Conform declarației de avere depusă în 2022 de soția sa, judecătoarea Flavia Maria Cristina Florența (Curtea de Apel Timișoara), cei doi împart două terenuri intravilane în Sibiu și Caraș-Severin (cumpărate în 2018 și 2020) și o casă de locuit în Sibiu și una de vacanță în Caraș-Severin, achiziționate în aceiași ani.

Comentarii

comentarii