Acasă Eveniment Avocaţii lui Cocoană vor un proces fără sfârşit

Avocaţii lui Cocoană vor un proces fără sfârşit

DISTRIBUIȚI

Magistraţii olteni apelează la „picătura chinezească”, în „Dosarul Ferrari”
Procesul timişoreanului Adrian Iosif Cocoană, alias „criminalul cu Ferrari”, pare fără sfârşit. Joi, avocaţii afaceristului care, pe 19 august 2008, a omorât cu maşina un tânăr ce se plimba pe un trotuar din Timişoara, au cerut o nouă audiere a unui martor şi o nouă expertiză video. Dacă expertiza video a fost respinsă imediat de judecător, femeia care se afla în taxi-ul implicat fără voie în accident va mai fi audiată o dată. Va fi pentru a treia oară… Chiar dacă a omorât un om aflat pe trotuar şi a fugit de la locul accidentului, Cocoană a obţinut mereu clemenţă din partea magistraţilor. Procesul a fost mutat la Craiova, iar afaceristul timişorean nu mai are nicio interdicţie de a părăsi oraşul sau ţara.

Dreptate cu linguriţa…

„Am ajuns la capătul puterilor. Cred că acest proces nu se va mai termina niciodată. La fiecare trei săptămâni, sunt nevoită şi eu, şi mama mea să mergem la Craiova. Acum au decis să o reinterogeze pe una dintre femeile aflate în taxi. Deşi o comisie rogatorie a interogat-o la Timişoara, pe 20 ianuarie, şi femeia şi-a menţinut declaraţia iniţială”, ne-a spus Aurelia Grămescu, mama lui Lucian Reja, tânărul ucis de Cocoană. Magistraţii au decis să o reinterogheze pe femeie, pentru că, pe 20 ianuarie, la audierea de la Timişoara, nu au fost prezenţi avocaţii celor două părţi. În mare, martorul susţine că Adrian Iosif Cocoană a depăşit taximetrul peste linia continuă şi avea o viteză extrem de mare în momentul producerii accidentului. “Femeia a spus clar că îşi mentine prima declaratie, dată în urma cu aproape un an şi jumatate. În aceasta, susţinea că Cocoană a depăşit pe linia continuă, în mare viteză. Chiar dacă alături de acest martor, în maşina de taxi mai era o femeie, aceasta parcă a intrat în pământ şi este de negăsit”, spune Aurelia Grămescu.

Fac pomana mai repede, pentru a putea merge la proces

Experţi, noi martori şi o expertiză video sunt noile probe cerute de cei patru avocaţi ai lui Cocoană. Totul a fost respins de magistraţii olteni. Următorul termen va avea loc pe 18 februarie. Până atunci, femeia din taxi va fi reaudiată tot la Timişoara, din cauza unor probleme de sănătate. „Nu voi putea fi la cimitir, alături de Lucian, pe 19 februarie, când se împlineşte un an şi jumătate de când viaţa lui şi a mea s-au terminat. Voi merge iar la Craiova şi sunt aproape sigură că din nou procesul se va tergiversa”, spune mama tânărului ucis la Timişoara. Pe 6 sau 7 februarie, la Biserica din Piaţa Dacia va avea loc pomana şi slujba de pomenire a lui Lucian Reja. Un an şi jumătate de când Lucian nu mai este şi nimeni nu a fost, până acum, în stare să-i facă măcar un sfert de dreptate.

Comentarii

comentarii