Acasă Actualitate Avocatul Adelin Vlai, condamnat la 9 luni cu suspendare pentru că a...

Avocatul Adelin Vlai, condamnat la 9 luni cu suspendare pentru că a condus băut

1518
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel din Timișoara a stabilit pentru avocatul arădean George Adelin Vlai pedeapsa de nouă luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. De asemenea, se dispune amânarea aplicării pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, se impune inculpatului obligaţia de a nu conduce autovehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, iar dacă acesta, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei în regim de detenţie. În plus, Vlai are obligația să plătească suma de 1500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei și a fost pronunţată în şedinţa publică din 24 mai 2018.

Comentarii

comentarii