Acasă Actualitate Avocatul primarului Nicolae Robu a obținut o amânare în dosarul în care...

Avocatul primarului Nicolae Robu a obținut o amânare în dosarul în care edilul Timișoarei este acuzat de corupție

DISTRIBUIȚI

Judecătorii de la Tribunalul Timiș au amânat joi decizia în dosarul 5736/30/2019 în care primarul Timișoarei, Nicolae Robu, este trimis în judecată sub acuzația că a vândut ilegal două apartamente.

În data de 30 decembrie 2019, procurorii au anunţat finalizarea anchetei şi au dispus trimiterea în judecată a 9 persoane din Primăria Timişoara, în dosarul de corupție în care prejudiciul estimat este de peste 40 de milioane de lei. În dosar sunt vizaţi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu – 61 de contracte, Nicuşor Miuț, fostul director al Serviciului Patrimoniu din Primăria Timișoara, Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei – 61 de contracte, actualul primar, Nicolae Robu – 2 contracte, viceprimarul Dan Diaconu – 1 contract, Traian Stoia. fost viceprimar  – 1 contract, şi Martin Staia, fost director Direcţiei Clădiri, din cadrul municipiului Timişoara – 2 contracte, Simona Vîrlea, jurost – un contract şi Gabriela Iova, jurist – 1 contract.

Conform procurorilor DNA, „în perioada septembrie 1996 – ianuarie 2014, cei nouă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și-ar fi încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 pentru a vinde, în mod nelegal, 207 de imobile ce aparțin fondului locativ de stat, unor persoane care nu ar fi avut nici un drept să le cumpere, cauzând un prejudiciu de 42.756.719 lei (9.514.392 euro) în dauna statului”.

Joi, 11 iunie, completul NC8 a decis amânarea judecării cauzei la data de 18.06.2020, ora 09:00 pentru când se citează părţile. ” Recalifică chestiunea prealabilă referitoare la stabilirea cadrului procesual invocată de către apărătorul ales al inculpatului Robu Nicolae, avocat Sabou Daniel, ca şi o excepţie privind neregularitatea rechizitoriului, faţă de care se va pronunţa împreună cu celelalte excepţii şi cereri invocate în cauză”, se precizează în soluția dată de judecători.

Comentarii

comentarii