Acasă Actualitate BACALAUREAT 2011: Proba de evaluare a competenţelor digitale începe în 10 iunie,...

BACALAUREAT 2011: Proba de evaluare a competenţelor digitale începe în 10 iunie, în loc de 13 iunie

363
DISTRIBUIȚI

Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a hotărât ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să fie vineri 10 iunie, în loc de 13 iunie, întrucât zilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocazia Sărbătorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii, informează MECTS. Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicată, prima şi a doua zi de Rusalii, în aces an 12 şi 13 iunie – sunt zile de sărbători.  legale în care nu se lucrează.

 În perioada premergătoare examenului de Bacalaureat 2011, direcţiile de specialitate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judeţene de bacalaureat, arată un comunicat de joi al MECTS.

 Direcţiile responsabile cu organizarea şi desfăşurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în urma discuţiilor, ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să se desfăşoare în data de vineri, 10 iunie 2011. Potrivit MECTS, în luarea deciziei s-a ţinut cont şi de dificultatea probelor pe care absolvenţii de clasa a XII-a le vor susţine în data de 20 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (înţelegerea textului audiat şi probă scrisă).
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene/a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru comunicarea acestei decizii în unităţile de învăţământ şi pentru informarea corectă a tuturor candidaţilor. Perioada alocată desfăşurării probei D se menţine la cinci zile. Potrivit MECTS, perioada de desfăşurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificată (6 iunie – 1 iulie 2011), iar principiile pe care se bazează textul legislativ permit Ministerului Educaţiei orice adaptare la situaţii şi nevoi concrete.
Potrivit calendarului iniţial de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului, în 6 – 8 iunie are loc proba A – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română ; în 8 – 10 iunie proba B – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 13 – 17 iunie – proba D Evaluarea competenţelor digitale; 20 – 23 iunie – proba C, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Din 27 iunie sunt organizate probele scrise. Rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

Comentarii

comentarii