Acasă National BACALAUREAT 2014: Subiecte de nivel mediu la prima probă scrisă – Limba...

BACALAUREAT 2014: Subiecte de nivel mediu la prima probă scrisă – Limba şi literatura română

DISTRIBUIȚI

bacalaureat20141

Emoţii mari pentru cei aproape 5.000 de absolvenţi de clasa a XII-a din Timiş, care luni au susţinut prima probă scrisă a Bacalureatului – Limba şi literatura română. Subiectele extrase sunt considerate de nivel mediu atât pentru profilul umanist, cât şi pentru cei de la profilul real.

Elevii de la profilul real, elevii au primit un text la prima vedere din opera „Omul din vis” a lui Cezar Petrescu. Pe baza lui au avut de rezolvat mai multe cerinţe. La al doilea subiect s-a cerut redactarea unui eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos. La al treilea subiect s-a cerut redactarea unui eseu despre tema şi viziunea asupra lumii într-o poezie a lui Eminescu.

La profilul umanist, primul punct a constat într-un text la prima vedere din „Dona Alba”, a lui Gib. I. Mihăilescu. Pe baza lui, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe. Al doilea subiect consta în redactarea unui text argumentativ despre importanţa activităţilor de îndrumare a elevilor. La punctul trei, candidaţii trebuiau să-şi aleagă unul dintre poeţii: Tudor Arghezi, Nichita Stănescu sau Ion Barbu şi să realizeze un eseu despre viziunea asupra lumii într-unul dintre textele poetice ale celor trei scriitori.

poz-ó 1

poz-ó 2

realpoz-ó 1

realpoz-ó 2

Comentarii

comentarii