Acasă Actualitate Baloane pe cerul Timişoarei

Baloane pe cerul Timişoarei

635
DISTRIBUIȚI

35 de baloane cu aer cald vor participa la un concurs, în jurul datei de 5 septembrie, dacă se vor obţine aprobările necesare desfăşurării concursului
Pe cerul Timişoarei ar putea să apară, în curând, baloane. Nu de acelea pe care le ţin copiii în mână pe la vreo sărbătoare dedicată lor, ci baloane cu aer cald, care sunt folosite ca mijloc de transport. Cele cu care, dacă vrei, poţi înconjura pământul… în 80 de zile. Consiliul Judeţean Timiş, împreună cu Aeroclubul României şi Aviaţia Utilitară, organizează cea de-a IV-a ediţie a mitingului aviatic la Aerodromul Timişoara-Vest (Cioca), în data de 5 septembrie. În afara obişnuitelor manifestări: lansări de paraşutişti, acrobaţii aeriene, pentru prima dată va fi şi o demonstraţie de baloane cu aer cald. De fapt, concursul acestor baloane va începe cu câteva zile înainte. Doritori a participa la acest concurs sunt destui, dar trebuie aprobare pentru ca aceste baloane să fie prezente pe cerul Timişoarei.

Cupa Carpatia
“În acest an, nu avem încă aprobarea finală, dacă acordul se va semna, organizăm ceea ce ne-am propus de mai mult timp – Cupa Carpatia – o premieră naţională – la baloane cu aer cald. Pe cerul Timişoarei vor fi cel puţin 35 de baloane cu aer cald. Competitori din Ungaria, Austria şi din alte ţări, până acum avem 35 de înscrieri, trebuie să obţinem aprobările oficiale”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. De miercurri până sâmbătă, pe cer vor fi 35 de baloane cu aer cald, care se vor perinda pe cerul Timişoarei, dacă se va obţine aprobarea. Va fi un adevărat concurs între baloane, cu puncte intermediare, traseu şi altele. La mitingul aviatic din 5 septembrie vor avea loc demonstraţii de  aeronave şi elicoptere, acrobaţii aeriene, lansări de paraşutişti, defilări de planoare. Lotul Naţional de Acrobaţie Aeriană şi Lotul Naţional de Paraşutism Român participă alături de echipe din alte ţări. Demonstraţiile aeronautice ale Aeroclubului României  vor include zboruri individuale şi în formaţie, cu trei avioane ultrauşoare Ikarus C42B, 2 avioane IAR 46, două avioane ultrauşoare Festival R40F, acrobaţie aeriană cu planorul, zboruri în formaţie de două planoare, lansări de paraşutişti din avioane AN2 şi GA8 şi altele. Ochii la cer şi le veţi vedea….

Comentarii

comentarii