Acasă Actualitate Balul Vienez de la Timișoara, în sprijinul a 850 de copii

Balul Vienez de la Timișoara, în sprijinul a 850 de copii

DISTRIBUIȚI

Joi, 24 noiembrie, are loc a IX-a ediție a Balului Vienez de la Timișoara, un eveniment caritabil care a ajuns să fie nelipsit de pe agenda culturală a orașului în prag de sărbători.

Elegantul eveniment are loc, după o perioadă de absență de doi ani cauzată de pandemia COVID19, în parteneriat cu Consulatul Austriei la Timișoara. Desfășurându-se sub înaltul patronaj al ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea bal vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena pentru că reușește să creeze atmosfera balurilor vieneze ținând cu strictețe tradiții specifice acestui eveniment, dar și reflectand amprenta locală bănățeană.

În fiecare an, pe lângă prezența nelipsită a orchestrei Spirit of Vienna care vine special din capitala Austriei pentru acest eveniment, invitați speciali sunt artiști români care cântă pe marile scene ale lumii. Anul acesta pe scena Balului Vienez de la Timișoara va urca soprana CELLIA COSTEA solistă a Operei Naționale din Atena, Grecia. La secțiunea „Rising stars” care promovează tinerele talente locale vor participa SEBASTIAN MANNING – vioara I (clasa a VII-a) și LOIS MUNTEAN – vioara a II-a (clasa a VIII-a), ambii elevi ai Liceului de Arte „Ion Vidu” din Timișoara.

Programul artistic este oferit de cei 44 de tineri debutanți (16-24 ani) și 23 de copii minidansatori (6-12 ani) care au participat la cursurile Academiei BVT, care se află la cea de-a sasea ediție.  De asemenea, prezentatorii balului de anul acesta vor fi RADU ANDREI TUDOR, prezentatorul Telejurnalului de seară la TVR și ROXANA MORUN, realizatoare la TVR Timișoara.   

 Avocata Ioana Hațegan, inițiatoarea acestui mare eveniment, a declarat: „După o pauză de doi ani, ne bucurăm să fim din nou împreună pentru a onora tradiția și a investi în viitor. Balul Vienez nu este doar un eveniment de o seara, ci un program de trei luni în care aducem împreună cultura, tinerii și generozitatea. În cei 10 ani de existență acest proiect a crescut reușind în fiecare an să mărească amploarea impactului la nivel de comunitate. Prin implicarea în proiectele partenerului caritabil al evenimentului, United Way România, încercăm să oferim o șansă la educație pentru 850 de copii care nu au această oportunitate.”

Fondată în 2012, Fundația Hațegan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiune prin trei linii de programe: comunitate, educație si cultura.

 

Comentarii

comentarii