Viața la stâna de oi are un ritm anume. Lucrurile au timpul lor exact și nimic nu le poate deturna, decât, poate un brunch, așa cum doamna Veronica îl poate pregăti, sâmbătă, 14 septembrie.
În Lunca Pogănișului, între albiile acum secate, e atmosfera unică a rezervației naturale și veți putea degusta un balmoș pregătit după rețeta gazdelor venite aici tocmai din Poiana Sibiu. Lapte și brânză de oaie, tocănițe și gogoși, toate sunt pregătite să luați cu asalt toamna ce vine încărcată cu multe lucruri de făcut.
Meniu și activități
11,00 – 13,00 – Banat Brunch la stâna familiei Manițiu din Nițchidorf
13,00 – 15,00 – Activități la stână: activități în brânzărie, pictat pe sacoșe de pânză, târg de producători locali, plimbare în Rezervația naturală Lunca Pogănișului
Meniu
Platouri cu brânză de oaie.Pastramă de oaie. Salată de vinete . Ouă de casă fierte. Zacuscă. Platou cu legume de sezon: roșii, castraveți, ardei, ceapă.
Balmoș.Mămăligă. Lapte de oaie.
Platou cu chiftele, cârnați și șonc.
Drob de miel. Fasole slăită. Pită de la Brutăria din Gătaia
Ciorbă de legume de sezon. Ciorbă de miel. Ardei umpluți
Friptură de pui. Tocăniță miel. Cartofi cu boia și ceapă. Murături de casă cu gogoșari și castraveți, dar și turtă cu măr, gogoși cu gemuri de casă, ceai din plante locale, sirop de soc, sirop de mur, limonadă sau cafea.