Acasă Cultura Bănățenii sunt așteptați la Gărâna Jazz Fest pentru a-l asculta pianistul francez...

Bănățenii sunt așteptați la Gărâna Jazz Fest pentru a-l asculta pianistul francez de jazz Alexandre Herer . Nunataq

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 9 iulie 2022, bănățenii sunt așteptați la Gărâna Jazz Fest pentru a-l asculta pianistul francez de jazz Alexandre Herer . Nunataq – cu Gaël Petrina la bas electric, Pierre Mangeard la tobe și Alexandre Herer la Fender Rhodes.

După zece ani de experiențe sonore cu Rhodes-ul sau preferat și colaborări cu artiști precum Magic Malik, Jozef Dumoulin și Marc Ducret, Alexandre Herer și-a creat universul sau personal de compoziție și improvizație.

Proiectul Nuntaq, inspirat în mare parte de ghețarii din Groenlanda, martori ale modificărilor climatice actuale, propune o muzica rece, deschisa și aeriana.

Adeseori amețitoare, muzica acestui al doilea album se bazează pe ritm, groove, uneori experimentală sau alteori simplă, și trage din diferite lumi armonice și melodice, contemporane sau uneori apropiate de muzica pop, pentru a crea o muzică personală.  Noul album a apărut în februarie

“Ne vom bucura de forța interioară care emană dintr-un trio cu accente electrice, nu atât de departe de jazz rock din nordul îndepărtat. Fiorul este garantat!”, spune Denis Desassis pentru Citizen Jazz.

„Așa că „Nunataq” se ascultă dintr-o înghițitură. Dar odată ce tăcerea este restabilită, dorința de a reveni la ea devine din ce în ce mai convingătoare.”, spune Louis-Julien Nicolaou pentru Télérama.

Trio-ul are și o declinație festivă Groove/Electro/Expé cu instrumentație pur electronică (sinteze/bas cu efecte/tobe electronice).

Link pentru a asculta  https://soundcloud.com/user-157027173/sets/nunataq/s-7PDljJnHGEM

Puteți vedea un live al proiectului https://youtu.be/E-gnx86gc-g

sau mai multe aici :https://www.alexandreherer.fr/alexandre-herer-nunataq.html  Sau site-ul lui internet : https://www.alexandreherer.fr/

 

Comentarii

comentarii