Acasă Cultura Bănățenii sunt invitați la Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara

Bănățenii sunt invitați la Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara

567
DISTRIBUIȚI

Bănățenii sunt invitați la Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara La Vest de Este, la Este de Vest, plănuit să aibă loc în perioada 23-26 octombrie 2019.

Robert Șerban, președintele festivalului, a explicat că manifestarea își propune să așeze în fața scriitorilor invitați tema deloc comodă a relației dintre libertatea istorică, socială, economică și creația literară. „Libertatea. Între istorie și literatură”.

Acesta este tema ediției a opta din acest an, un program amplu, ce reunește patru seri de lecturi publice și dezbateri.

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă libertatea pentru un scriitor? Mai exact, ce înseamnă libertatea pentru un scriitor care a trăit mare parte din viață după gratiile regimurilor comuniste din URSS, Polonia sau România? Sau cum privesc scriitorii care au ieșit în stradă în 89 la Timișoara cele trei decenii de libertate post-comunistă?  

Adam Michnik, Evgheni Vodolazkin, José Luís Peixoto, Adrian Cioroianu, Lucian Dan Teodorovici, Nora Iuga, Constantin Abăluță, Andrei Codrescu sau Petru Ilieșu -aceștia sunt câțiva dintre marii invitați.

Primele trei seri ale ediției din acest an (23, 24 și 25 octombrie) vor avea loc în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, cu începere de la ora 19.00, iar cea de a patra seară, la librăria independentă La Două Bufnițe, cu începere de la ora 19.00. 

Programul ediției din acest an a Festivalului se găsește pe site-ul oficial al proiectului, www.filtm.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/FILTMoficial

Comentarii

comentarii