Acasă Eveniment Banatul istoric – reunificat de camerele de comerţ din Serbia şi Timişoara

Banatul istoric – reunificat de camerele de comerţ din Serbia şi Timişoara

DISTRIBUIȚI

Un centru de afaceri, o platformă de informare şi înlesnirea tranzacţiilor economice în perimetrul Banatului istoric. Acestea sunt principalele obiective ale celui mai recent proiect derulat de camerele de comerţ din Timişoara, Pancevo şi Zrenianin, în parteneriat cu o serie de instituţii culturale şi de învăţământ. Şi pentru că au ajuns la jumătatea perioadei de implementare a proiectului, părţile implicate s-au întâlnit, miercuri, în Serbia, ca să contorizeze realizările de până acum. Întâlniri în toate oraşele implicate în proiect
Concretizarea proiectelor de dezvoltare transfrontalieră este tot mai vizibilă de la o zi la alta. După ce au realizat deja mai multe întâlniri, reprezentanţii regiunilor Banatului istoric continuă seria activităţilor de cercetare, dezvoltare şi cooperare ştiinţifico-educaţională. Pentru asta, reprezentanţii camerelor de comerţ din Timişoara, Zrenianin şi Pancevo, dar şi partenerii din mediul universitar s-au întâlnit pentru o nouă dezbatere. „Până acum au fost formate echipele de implementare ale proiectului şi urmează ca în continuare să fie stabilită agenda acţiunilor care vor avea loc de-a lungul anului 2011. Până în prezent avem rezultate pozitive din partea partenerilor, iar până la sfârşiul anului vom avea mai multe întâlniri, în toate oraşele implicate”, spune Daliborka Ivanovic – managerul proiectului comun pe relaţia camerelor de comerţ din Serbia – CCIAT.

Pentru identitatea regională a Banatului istoric…
Cei implicaţi în proiect spun că vor dezvolta o reţea de evenimente menite să contribuie la îmbunătăţirea competitivităţii şi menţinerea identităţii regionale a Banatului istoric. „Relaţiile dintre România şi Serbia datează încă de acum 20 de ani, însă în ultima perioadă camerele de comerţ din cele două ţări au mult mi multe proiecte comune. Şi prin acest proiect ne dorim ca împreună să reuşim să readucem în atenţia oamenilor importanţa păstrării tradiţiilor”, spune Silvana Adamovici, directorul departamentului economic din CCIAT. Proiectul celor trei camere de comerţ este finanţat din fonduri europene, iar obiectivul principal este acela de a crea un club de afaceri, un centru de dezvoltare economică şi facilitarea relaţiilor de import-export între România şi Serbia. „Iniţiativa transfrontalieră pentru activităţi de cercetare, dezvoltare şi cooperare între instituţii din domeniul educaţional, economic şi ştiinţific din Banatul istoric, ca şi contribuţie la îmbunătăţirea competitivităţii şi identităţii regionale, în concordanţă cu standardele Uniunnii Europene” – este titlul poriectului european ce se încheie la sfârşitul anului.
 

Comentarii

comentarii