Acasă Economic Banca Transilvania simplifică accesarea fondurilor europene nerambursabile

Banca Transilvania simplifică accesarea fondurilor europene nerambursabile

DISTRIBUIȚI

În ultimii 3 ani, România a reuşit să absoarbă doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. Având în vedere acest context, Banca Transilvania, ca bancă a oamenilor întreprinzători, a dezvoltat Platforma de soluţii destinate beneficiarilor de fonduri europene, prin care toţi clienţii săi să aibă acces simplu şi rapid la acestea.
Adresat cu precădere companiilor de orice dimensiune, dar şi instituţiilor de învăţământ, setul de soluţii vizează proiecte din sectorul productiv, de cercetare sau cele destinate infrastructurii. Sub această platformă de lucru, BT a reunit soluţii de consultanţă şi de finanţare care permit beneficiarilor fondurilor nerambursabile să poată îndeplini cu mai mare uşurinţă condiţiile de aprobare cerute de autorităţi.
Soluţiile financiare aduse de BT rezolvă problemele întreprinzătorilor încă din momentul intenţiei de accesare a fondurilor nerambursabile, asigurând astfel un grad ridicat de predictibilitate a proiectului. Acestea sunt legate de lipsa cofinanţărilor, respectiv de creditele punte necesare implementării proiectelor de accesare a fondurilor europene. Banca Transilvania asigură astfel o întreagă platformă de soluţii – de la consultanţa din faza de idee a unui proiect, până la suportul financiar propriu-zis.
Simplificarea procesului poate fi cuantificată şi prin obiectivul pe care Departamentul de Programe Europene din cadrul Băncii Transilvania şi l-a propus: un răspuns rapid la solicitările de finanţare, în 10 zile de la aplicaţie. Departamentul BT gestionează parteneriatul cu clienţii, firmele de consultanţă şi autorităţile de management şi va simplifica relaţia dintre clienţi şi partenerii proiectului, folosind reţeaua de peste 500 de unităţi ale băncii.
„Dorim să continuăm abordarea pragmatică, care ne diferenţiază pe piaţă şi ne-am propus să creştem mai mult rapiditatea cu care tratăm astfel de proiecte. Am armonizat condiţiile bancare cu criteriile autorităţilor, astfel încât procesul este unul mult mai accesibil şi eficient pentru clienţi. Prin această platformă aducem schimbări majore în ceea ce priveşte procesul absorbţiei fondurilor europene nerambursabile, în sensul creşterii capacităţii beneficiarilor de a folosi aceşti bani” declară Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania.
Banca Transilvania are experienţă în finanţarea proiectelor accesate din fondurile de pre-aderare şi post-aderare, cât şi în ceea ce priveşte parteneriate solide cu firme de consultanţă specializate în fonduri europene. Prin Clubul Intreprinzătorului Român (CIR), care este tot un proiect BT dedicat antreprenorilor, Banca Transilvania organizează frecvent întâlniri cu membrii clubului, unul dintre subiecte fiind accesarea fondurilor europene. CIR s-a dovedit a fi, astfel, sursa multor soluţii găsite sau reunite în cadrul Platformei destinate fondurilor europene nerambursabile.
 

Comentarii

comentarii