Acasă Administraţie Bani europeni pentru realizarea documentației aferente unui nou drum între A1 și...

Bani europeni pentru realizarea documentației aferente unui nou drum între A1 și Aeroportul Timișoara

968
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș va beneficia de bani europeni pentru întocmirea documentației aferente realizării unui nou drum de legătură între autostrada A1 și Aeroportul Internațional Timișoara. Acesta va folosi și ca o centură a localității Remetea Mare, eliminând mult din traficul rutier care provine mai ales de la una dintre singurele două coborâri de pe șoseaua de mare viteză spre capitala Banatului.

Plenul CJT a adoptat, miercuri, un Acord de Parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. În urma acestuia, instituția va primi fonduri europene nerambursabile, cu care vor fi realizate Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic. Cu documentația întocmită, CJ Timiș va putea depune imediat proiectul pentru finanțare și să realizeze licitația pentru execuție.

Noul drum, care va face legătura între Aeroportul Timișoara și A1, va fi o nouă descărcare de pe autostradă, o centură a localității Remetea Mare, care va rezolva problema traficului intens. Noul drum se va lega de Centura Timișoarei, în sensul giratoriu cu drumul județean, care în acest moment este extins de către CJT la patru benzi, spre Aeroportul Internațional “Traian Vuia”.

Proiectul noului drum a fost lansat în cursul mandatului vechii administrații, conduse de Călin Dobra.

Comentarii

comentarii