Acas─â Actualitate Bani europeni pentru refacerea a 29 de kilometri de drum

Bani europeni pentru refacerea a 29 de kilometri de drum

468
DISTRIBUIȚI

De┼či Timi┼čul nu st─â bine la capitolul drumuri, iat─â c─â unele tronsoane se mai ┼či fac, chiar ┼či cu finan┼úare european─â. Consiliul Jude┼úean Timi┼č este beneficiarul unei finan┼ú─âri nerambursabile, din fonduri europene aferente Programului Opera┼úional Regional 2007-2013, pentru proiectul de „Reabilitare a drumului jude┼úean DJ 592 Buzia┼č-Lugoj, km 25+000-54+200”, pe o lungime total─â de 29,2 km. ├Äntregul proiect are o durat─â de 35 de luni ┼či o valoare total─â de 61.530.634 lei, din care costurile eligibile se ridic─â la suma de  47.503.160 lei. „├Än 2003 am reu┼čit ca, din bugetul propriu, s─â finaliz─âm reabilitarea a circa 20 de km din acest drum ├«ntre localit─â┼úile Timi┼čoara ┼či Chevere┼ču Mare.
├Äns─â, lucr─ârile presupun investi┼úii foarte mari, iar Consiliul Jude┼úean Timi┼č nu a avut posibilitatea financiar─â de a continua. De aceea, cea mai bun─â solu┼úie a fost accesarea de fonduri europene”, a spus pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Timi┼č, Constantin Ostaficiuc.
Proiectul este ├«n faza de implementare, fiind ├«n curs de finalizare activit─â┼úile preg─âtitoare necesare achizi┼úion─ârii serviciilor de asisten┼ú─â tehnic─â ┼či a celor de supervizare a lucr─ârilor.
├Än cursul acestei s─âpt─âm├óni va fi publicat, ├«n sistemul electronic de achizi┼úii publice – SEAP- ┼či ├«n Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anun┼úul de participare la licita┼úie pentru aceste servicii. Termenul de depunere a ofertelor este data de 26 mai, ora 10.00.

Comentarii

comentarii