Acasă Actualitate Bani europeni pentru refacerea a 29 de kilometri de drum

Bani europeni pentru refacerea a 29 de kilometri de drum

DISTRIBUIȚI

Deşi Timişul nu stă bine la capitolul drumuri, iată că unele tronsoane se mai şi fac, chiar şi cu finanţare europeană. Consiliul Judeţean Timiş este beneficiarul unei finanţări nerambursabile, din fonduri europene aferente Programului Operaţional Regional 2007-2013, pentru proiectul de „Reabilitare a drumului judeţean DJ 592 Buziaş-Lugoj, km 25+000-54+200”, pe o lungime totală de 29,2 km. Întregul proiect are o durată de 35 de luni şi o valoare totală de 61.530.634 lei, din care costurile eligibile se ridică la suma de  47.503.160 lei. „În 2003 am reuşit ca, din bugetul propriu, să finalizăm reabilitarea a circa 20 de km din acest drum între localităţile Timişoara şi Chevereşu Mare.
Însă, lucrările presupun investiţii foarte mari, iar Consiliul Judeţean Timiş nu a avut posibilitatea financiară de a continua. De aceea, cea mai bună soluţie a fost accesarea de fonduri europene”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
Proiectul este în faza de implementare, fiind în curs de finalizare activităţile pregătitoare necesare achiziţionării serviciilor de asistenţă tehnică şi a celor de supervizare a lucrărilor.
În cursul acestei săptămâni va fi publicat, în sistemul electronic de achiziţii publice – SEAP- şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anunţul de participare la licitaţie pentru aceste servicii. Termenul de depunere a ofertelor este data de 26 mai, ora 10.00.

Comentarii

comentarii