Acasă Actualitate Bani pentru autobuze hibride. CJ Timiș va solicita bani pentru dotarea comunelor...

Bani pentru autobuze hibride. CJ Timiș va solicita bani pentru dotarea comunelor timișene

DISTRIBUIȚI

Angajații Consiliului Județean Timiș lucrează în această perioadă la pregătirea documentației necesare accesării unei noi finanțări în vederea achiziționării de autobuze nepoluante pentru localitățile din județ. Instituția a mai participat la un program asemănător, prin care a cumpărat 27 de autobuze electrice, cu bani din PNRR. Dintre acestea 24 sunt cu 16 locuri, iar restul cu opt locuri.

Numărul cererilor depuse a fost de 56, iar acum se încearcă găsirea altei finanțări, noi, pentru satisfacerea restului cererilor.

A accesat fonduri din PNRR, dar nu a avut toate fondurile necesare satisfacerii tuturor cererilor depuse de primăriile din județ, pentru cumpărarea de autobuze electrice. Acum, Consiliul Județean Timiș dorește să obțină bani suplimentari, pe un alt program, pentru a achiziționa toate mijloacele de transport cerute.

Noul program este realizat de Administrația Fondului pentru Mediu, iar acum oamenii de la CJT lucrează la scrierea și depunerea cererii de finanțare. Acum este vorba despre aproximativ 25 de milioane de lei, pentru mijloace de transport hibride.

”Există în ghidul de finanțare o serie de criterii în funcție de care se vor stabili primăriile care vor fi prime beneficiare ale acestor alocări de microbuze din partea Consiliului Județean”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Ideea dotării tuturor solicitanților cu astfel de mijloace de transport moderne  nu a fost abandonată, iar acum se lucrează la accesarea unei alte surse de finanțare.

”Noi în paralel (n.r cu finanțarea PNRR) lucrăm deja la un nou proiect pe care îl vom depune de data aceasta la Agenția Fondului de Mediu și vom achiziționa microbuze hibride de aproximativ 25 de milioane de lei, cât este maximul prevăzut în ghidul de finanțare. Noi estimăm că vom reuși să alocăm microbuze către toate cele 56 de primării care au răspuns solicitării noastre de a participa la acest program. Prin cele două proiecte vom acoperi necesarul pentru toate cele 56 de primării care au răspuns solicitării noastre de a se alătura în program”, a mai declarat Nica.

Comentarii

comentarii