Acasă Eveniment Bărbat arestat preventiv după ce le-a ameninţat cu moartea pe fosta sa...

Bărbat arestat preventiv după ce le-a ameninţat cu moartea pe fosta sa soţie şi pe mama acesteia. În autoturismul său au fost găsite mai multe arme şi muniţie

DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 40 de ani a fost arestat preventiv după ce le-a ameninţat cu moartea pe fosta sa soţie şi pe mama acesteia, iar în autoturismul său au fost găsite mai multe arme şi muniţie. El ar fi adus ilegal armele în ţară. 

“În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală efectuate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, la data de 4 iunie 2022, în jurul orei 17.00, pe autostrada A1, între localităţile Ilia şi Deva, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cu privire la care existau informaţii că ar deţine asupra sa o armă de vânătoare şi ar intenţiona să îşi ucidă fosta soţie şi pe membri familiei acesteia, aflaţi într-o comună de lângă municipiul Hunedoara”, a anunţat, luni, Poliţia Judeţeană Hunedoara.

Bărbatul a fost dus la sediul IPJ Hunedoara, pentru audieri, iar poliţiştii au stabilit că bărbatul le-a ameninţat cu moartea pe fosta sa soţie şi pe mama acesteia prin intermediul unor reţele de comunicare, şi-a procurat şi a deţinut fără drept o armă letală cu ţevi lise şi trei arme neletale (un pistol, un revolver cu aer comprimat şi un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de cătuşe metalice) din categoria celor supuse autorizării, precum şi muniţie aferentă, pe care le-ar fi introdus, ilegal, în România, în 4 iunie, fără a le declara organelor vamale (ascunzându-le în bagajele aflate în autoturismul pe care îl conducea).

Armele şi muniţia aferentă au fost descoperite de poliţişti în urma controlului şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

“În urma administrării probatoriului, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii bărbatului, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă calificată, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar, la data de 5 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hunedoara, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile”, a precizat sursa citată.

Comentarii

comentarii