Acasă Eveniment Bărbat surprins abandonând deșeuri în Complexul Studențesc, amendat de Poliția Locală Timișoara...

Bărbat surprins abandonând deșeuri în Complexul Studențesc, amendat de Poliția Locală Timișoara cu 10.000 de lei

408
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 29 septembrie, un bărbat a fost surprins abandonând deșeuri la intersecția străzilor Ion Vidu și Mihail Jora din Timișoara. Acesta a fost identificat și amendat cu 10.000 de lei de Poliția Locală Timișoara. În plus, va trebui să plătească și o firmă specializată pentru igienizarea locului.

„Problema abandonului de deșeuri pe domeniul public rămâne permanent în atenția polițiștilor locali care acționează în vederea depistării celor care nu respectă legislația, acest aspect fiind printre prioritățile Poliției Locale Timișoara. Mai mult, legislația în domeniu se actualizează periodic, fiind stabilite sancțiuni tot mai mari pentru persoanele fizice și juridice care încalcă actele normative. Spre exemplu, recent a intrat în vigoare OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, care prevede, printre altele, că atât abandonarea, cât și eliminarea acestora în afara spaţiilor autorizate sau incendierea deşeurilor de orice fel sunt interzise. Sancțiunile prevăzute sunt de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 50.000 la 70.000 de lei pentru persoanele juridice”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Verificări precum cea din Complexul Studențesc sunt desfășurate periodic de Poliția Locală. Timișorenii care, la rândul lor, observă astfel de situații le pot transmite la telefon, 0256.968 sau 0256.246.112, ori pe email, la adresa contact@politialoctm.ro.

Comentarii

comentarii