Acasă Actualitate Bayer a reunit la Timișoara peste 400 de fermieri din Timiș, Arad...

Bayer a reunit la Timișoara peste 400 de fermieri din Timiș, Arad și Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Joi 6 februarie, 430 de fermierii din Timiș, Arad și Caraș Severin au participat la întâlnirea de iarnă organizată de Bayer, la Timișoara.  Două dintre temele aflate în dezbatere au fost: Utilizarea sustenabilă a fungicidelor în cultura de cereale păioase și Fusarium – o provocare reală an de an.

Cu acest prilej, Gabi Raviczki, director marketing România, Republica Moldova și Bulgaria, a avut următorul mesaj către agricultorii prezenți:

”Noi am unit cele două echipe Bayer și Monsanto și ne-am gândit care este modul cel mai eficient să continuăm colaborarea și să ne dezvoltăm împreună cu dumneavoastră, fermierii.

Țelul nostru este de a contribui la dezvoltarea agriculturii în beneficiul dumneavoastră, dar și al consumatorilor, bineînțeles că și în beneficiul planetei, fiindcă trebuie să lăsăm mai departe moștenire aceste ferme, terenurile agricole pe care le lucrăm și pe care și urmașii noștri vor trebui să le lucreze.

Bayer, ca un jucător global, are misiunea de a vă ajuta să reușim acest lucru.

Obiectivul nostru este de a vă aduce constant și în timp util inovația în ferme, de a vă ajuta să răspundeți fiecărei provocări cu soluții noi adaptate.

Dorim să fim pionieri în ceea ce înseamnă agricultura de precizie, fiindcă e tot mai complex și complicat modul în care dumneavoastră faceți agricultură la ora actuală.

Agricultura de precizie Bayer vă ajută să înaintați în această direcție de dezvoltare.

Vrem să vă dăm o viziune, vrem să vă ajutăm să înțelegeți care sunt marile provocări din agricultura românească și europeană și ce tehnologii vor mai putea fi folosite pe viitor, fiindcă regulamentele Uniunii Europene sunt tot mai restrictive, astfel încât dumneavoastră să vă adaptați tehnologiile și strategiile în timp util să puteți continua și să fiți în același timp și profitabili – un lucru fundamental pentru activitatea dumneavoastră.

Noi nu vrem să venim cu o soluție general valabilă, ci cu soluții particulare pentru toate problemele pe care le aveți în ferme”.

De asemenea, la finalul forumului Bayer Agro Arena 2020, Daniel Grosz, director regional vest, a concluzionat:

”Am analizat foarte bine ce înseamnă managementul eficient al bolilor în rândul culturilor de cereale păioase, cum putem controla agenții patogeni printre care fusarium pe care l-am întâlnit foarte mult în cultură anul trecut.

Concluzia este că trebuie să tratăm cauza, nu efectul. Așadar trebuie să mergem pe acest lanț al patogenului și să protejăm cultura încă din primele faze de vegetație.

De asemenea, trebuie să amintim că atât la culturile de cereale păioase, cât și la rapiță există o stare fiziologică foarte bună în această perioadă pe câmp, dar trebuie să rămânem atenți permanent, fiindcă din luna decembrie am avut primele infecții cu rugină, din cauza temperaturile care au fost de peste 15 grade și a umidității de 70% -90%”.

Comentarii

comentarii