Acasă Administraţie Baza Uszoda s-ar putea redeschide încă din această vară. Fritz promite terenuri...

Baza Uszoda s-ar putea redeschide încă din această vară. Fritz promite terenuri de baschet și loc de spectacole

273
DISTRIBUIȚI

Baza Uszoda a rămas, chiar și după renovarea Parcului Central, în ruine. Acest lucru s-ar putea schimba, anunță primarul Dominic Fritz. Pentru moment, ar urma să fie dărâmate gardurile de beton care separă baza de parc, să fie reamenajate terenurile de baschet, iar în locul unui bazin să fie amenajat un loc pentru spectacole și proiecții de film. Aceste lucruri ar fi posibile, spune edilul-șef încă din această vară. Pe termen lung, există planuri și mai complexe.

„Am mers zilele trecute până la fostul centru de natație din Parcul Central (Scudier), împreună cu mai mulți colegi din Primăria Timișoara pentru a găsi o soluție de a valorifica această locație. În urmă cu câteva luni, când am venit la primărie, baza era o ruină plină de gunoaie și un adăpost pentru oamenii străzii, chiar în centrul Timișoarei. Era un loc căzut în uitare din 2013”, transmite primarul, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În ultimele săptămâni, din perimetrul bazei, mai precizează acesta, au fost scoase peste 100 de tone de gunoaie. Termenul ambițios de reamenajare ar fi fost decis în ultimele zile, cu toate că baza sportivă a fost și subiect de campanie pentru actualul primar. Fritz se arată optimist că în „următoarele zile” va fi făcut planul de reconversie astfel încât baza să poată fi redeschisă încă din această vară.

„Dărâmăm gardurile din beton care acum separă baza Uszoda de parc, dar le vom păstra pe cele vechi, vom reface terenurile de baschet și vom transforma cel puțin unul dintre bazine într-un loc de spectacole și proiecții de film. Evident, amenajarea de la Uszoda este o soluție temporară până când vom obține fondurile necesare unei reabilitări complete”, mai precizează primarul Dominic Fritz.

De altfel, ideea renovării complete a Bazei Uszoda a fost trecută de Fritz și în prezentarea bugetului pe 2021, fără a fi menționată suma alocată. În planul de buget, însă, la capitolul „Program Dezvoltare” este prevăzută suma de 130.000 de lei pentru studiul de fezabilitate al proiectului „Uszoda renaște – complex sportiv pe ambele maluri ale Begăi + pod + skate parc”. În dezbatere, primarul spunea că dacă nu există momentan fonduri pentru stadioane și alte obiective de infrastructură sportivă, măcar pe proiecte de sport în masă să fie făcute investiții.

Comentarii

comentarii