Acasă Actualitate Bazinul de înot din Lipovei, gata în 2019

Bazinul de înot din Lipovei, gata în 2019

426
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din calea Lipovei nu se vor putea bucura prea curând de bazinele de înot, unul acoperit şi unul în aer liber, ci trebuie să mai aibă răbdare până în anul 2019.

Dar, mai bine mai târziu decât niciodată. Acum este faza pornirii licitaţiei pentru studiul de fezabilitate, iar dacă nu vor apărea piedici, contestaţii ale licitaţiilor, blocaje arheologie, ţevi ale EOn sau alte „minuni” neprevăzute, peste doi ani, în zonă se va putea da în folosinţă complexul de agrement sportiv.

„Nu ştiu câte locuri există în ţară un complex constând într-un bazin de înot acoperit, unul în aer liber, un teren de tenis cu nocturnă, un teren polivalent de minifotbal, baschet şi handbal, locuri de joacă şi spaţii verzi. Asta va cuprinde complexul. Acum este la semnat tema de proiect. Dăm drumul la licitaţie pentru contractarea proiectantului care să elaboreze SF şi proiectul tehnic. În 2019 va fi gata”, spune primarul Nicolae Robu.

Următorul complex va fi în Calea Buziaşului, care va cuprinde componentele menţionate pentru Calea Lipovei, dar şi un stadion care la început va avea 5 mii de locuri şi care apoi va fi extins cu alte 5 mii de locuri pe latura lungă, apoi o altă extindere, în două etape, de câte 2.500 de locuri la fiecare capăt.

„În final va avea 15 mii de locuri. Îl facem pe bugetul local. Pentru asta nu putem obţine fonduri şi nici nu cerem de la guvern. Guvernul să-şi aloce bani pentru a realiza acest stadion mare al Timişoarei, cu 30-42 de mii de locuri”, spune edilul.

Comentarii

comentarii