Acasă Sport BC Timișoara a terminat pe podium sezonul regulat

BC Timișoara a terminat pe podium sezonul regulat

491
DISTRIBUIȚI

Conducători ai clasamentului Diviziei A aproape tot campionatul, baschetbaliștii clubului BC Timișoara au terminat pe treapta a doua a podiumului primei ligi de baschet masculin, după eșecul din ultima etapă suferit în fața echipei din Târgu Mureș. Alb-violeții au vrut să termine pe primul loc sezonul regulat, însă, în partida jucată la mijlocul acestei săptămâni la Târgu Mureș, elevii antrenați de Pedrag Badnjarevic au întâlnit o formație care, ajutată de public, a reușit să pună mâna pe toate cele două puncte puse în joc. Chiar dacă erau pe locul șapte înaintea meciului direct cu bănățenii, și astfel au plecat cu șansa a doua la victorie, jucătorii de la Târgu Mureș au repetat jocul bun făcut și în meciul din tur și s-au impus cu o diferență de șase puncte. Istoria meciului dintre Târgu Mureș și BC Timișoara s-a scris în ultimul sfert, când echipa gazdă a reușit să-și asigure victoria pe baza ratărilor elevilor lui Badnjarevic.

”Leii din Banat” au început bine înfruntarea cu ardelenii, impunându-se în primul sfert cu 28-19.

Gazdele au recuperat din diferență în sfertul doi, astfel că la pauza mare s-a intrat cu scorul de 39-44 pentru BCT. La revenirea de la cabine, mureșenii au încercat să preia conducerea și s-au impus în sfertul trei cu 21-16. Ultimele zece minute aveau să fie decisive în stabilirea câștigătoarei, ambele formații dând semne de oboseală după cele XXIX de partide jucate în acest sezon.

Baschetbaliștii timișoreni au încercat să-și asigure victoria, însă trupa din Târgu Mureș a gestionat mai bine aruncările libere, astfel că înfruntarea s-a încheiat cu victoria celor din Târgu Mureș, care s-au impus cu scorul general de 85-77.

Bănățenii au suferit astfel cea de-a șaptea înfrângere și se pregătesc acum de play-off-ul Diviziei A, adversara timișorenilor din primul meci fiind echipa CSM București. Alb-violeții vor întâlni gruparea din capitală pe 11 aprilie, primul dintre cele cinci partide urmând a avea loc la Timișoara.

”Leii din Banat” au șanse mari de a ajunge în semifinalele turneului final, având în vedere că trupa din Banat a învins-o pe cea din București de trei ori în acest sezon.

Comentarii

comentarii