Acas─â Economic BCR are card de debit cu memorie cip

BCR are card de debit cu memorie cip

612
DISTRIBUIȚI

Banca Comercial─â Rom├ón─â (BCR) emite de la ├«nceputul lunii cardul de debit cu cip BCR VISA Electron. Posesorii BCR VISA Electron cu memorie cip vor beneficia de cele mai ├«nalte standarde de siguran┼úa ├«n condi┼úiile ├«n care toate ATM-urile BCR sunt deja echipate cu sistem de citire al cardurilor cu cip. “Tehnologia “cip” ├«ncorporat─â cardurilor le aduce utilizatorilor acestora multiple avantaje. Primul dintre ele este siguran┼úa sporit─â. Al doilea este faptul c─â pot fi realizate tranzac┼úii off-line cu sume mici: g├óndi┼úi-v─â c─â sunte┼úi ├«n benzin─ârie ├«ntr-o noapte, exact atunci banca are sistemul oprit pentru verific─âri ┼či nu ave┼úi numerar ├«n portofel – dac─â ave┼úi un card cu cip ┼či PIN-ul aferent pute┼úi face plinul la ma┼čina f─âr─â probleme. ┼×i cel de-al treilea, validitatea cardului cu cip este de 3 ani comparativ cu 2 ani c├ót este la cardurile care au doar band─â magnetic─â” a declarat Igor Zganjer, director executiv Direc┼úia Carduri ├«n cadrul BCR. Toate cardurile BCR VISA Electron cu band─â magnetic─â vor fi ├«nlocuite cu cele cu cip, ├«n maximum 2 ani, pe m─âsura ce expir─â cele existente.
"Odat─â cu decizia BCR de a emite un card de debit cu cip, pia┼úa local─â a cardurilor face un pas mare ├«n procesul de migrare c─âtre standardul EMV (Europay MasterCard Visa). ├Än prezent,  din discu┼úiile cu b─âncile membre, estim─âm c─â aproximativ 10% din totalul cardurilor de pe pia┼ú─â sunt carduri cu cip dar ├«n perioada urm─âtoare vom asista la un ritm mult mai alert de emitere a acestui produs cu tehnologie avansat─â.  Motivul ┼úine de gradul ridicat de securitate pe care ├«l asigur─â cardurile cu cip, dar ┼či de multiplele facilit─â┼úi care se pot ad─âuga la acestea. Ne onoreaz─â decizia BCR de a ├«ncepe acest proces cu cardurile Visa", a declarat C─ât─âlin Cre┼úu, director general Rom├ónia, Visa Europe.
Cardurile BCR VISA Electron cu cip vor putea fi înmânate titularilor în cel mult 4 zile de la semnarea cererii de emitere, datorită unui parteneriat cu Inform Lykos Romania, care are capacitatea de a produce 12.000 de carduri pe zi. Lansarea cardului de debit cu cip BCR VISA Electron marchează începutul procesului de înnoire a întregii game de carduri emise de BCR. Obiectivul este ca până la finele anului 2011 gama de carduri emise de BCR să fie complet schimbată, banca urmând să emită doar carduri cu memorie cip.

Comentarii

comentarii