Acasă Economic BCR are card de debit cu memorie cip

BCR are card de debit cu memorie cip

DISTRIBUIȚI

Banca Comercială Română (BCR) emite de la începutul lunii cardul de debit cu cip BCR VISA Electron. Posesorii BCR VISA Electron cu memorie cip vor beneficia de cele mai înalte standarde de siguranţa în condiţiile în care toate ATM-urile BCR sunt deja echipate cu sistem de citire al cardurilor cu cip. “Tehnologia “cip” încorporată cardurilor le aduce utilizatorilor acestora multiple avantaje. Primul dintre ele este siguranţa sporită. Al doilea este faptul că pot fi realizate tranzacţii off-line cu sume mici: gândiţi-vă că sunteţi în benzinărie într-o noapte, exact atunci banca are sistemul oprit pentru verificări şi nu aveţi numerar în portofel – dacă aveţi un card cu cip şi PIN-ul aferent puteţi face plinul la maşina fără probleme. Şi cel de-al treilea, validitatea cardului cu cip este de 3 ani comparativ cu 2 ani cât este la cardurile care au doar bandă magnetică” a declarat Igor Zganjer, director executiv Direcţia Carduri în cadrul BCR. Toate cardurile BCR VISA Electron cu bandă magnetică vor fi înlocuite cu cele cu cip, în maximum 2 ani, pe măsura ce expiră cele existente.
"Odată cu decizia BCR de a emite un card de debit cu cip, piaţa locală a cardurilor face un pas mare în procesul de migrare către standardul EMV (Europay MasterCard Visa). În prezent,  din discuţiile cu băncile membre, estimăm că aproximativ 10% din totalul cardurilor de pe piaţă sunt carduri cu cip dar în perioada următoare vom asista la un ritm mult mai alert de emitere a acestui produs cu tehnologie avansată.  Motivul ţine de gradul ridicat de securitate pe care îl asigură cardurile cu cip, dar şi de multiplele facilităţi care se pot adăuga la acestea. Ne onorează decizia BCR de a începe acest proces cu cardurile Visa", a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.
Cardurile BCR VISA Electron cu cip vor putea fi înmânate titularilor în cel mult 4 zile de la semnarea cererii de emitere, datorită unui parteneriat cu Inform Lykos Romania, care are capacitatea de a produce 12.000 de carduri pe zi. Lansarea cardului de debit cu cip BCR VISA Electron marchează începutul procesului de înnoire a întregii game de carduri emise de BCR. Obiectivul este ca până la finele anului 2011 gama de carduri emise de BCR să fie complet schimbată, banca urmând să emită doar carduri cu memorie cip.

Comentarii

comentarii