Acasă Economic BCR pregătește joburi de vară pentru liceeni

BCR pregătește joburi de vară pentru liceeni

DISTRIBUIȚI

 Banca Comercială Română (BCR) a început competiția pentru “Summer Job” primul proiect de educație  financiară cu o componentă de internship adresat elevilor de liceu de peste 16 ani. 

Programul BCR Summer Job se desfăşoară la nivelul întregii țări, în lunile iulie și august, timp în care liceeni au posibilitatea să lucreze, plătit, în BCR. Pentru a se înscrie, elevii trebuie să aibă între 16 si 18 ani si să  acceseze pagina de Facebook a BCR, secţiunea Summer Job: www.facebook.com/BCRRomania. “Pentru elevii care vor o altfel de vacanță, una mai responsabilă în care au oportunitatea sa își descopere potențialul profesional, dar și să-și câștige singuri banii de buzunar, BCR a creat programul Summer Job. Credem că responsabilitatea financiară și o bună înțelegere a gestionării bugetului personal se învăța de la vârste relativ mici, iar experiența personală este cel mai bun profesor. Mai mult, ne bucură foarte tare deschiderea tinerilor către astfel de iniţiative – în 2011 am avut peste 100 de înscrieri în prima etapă a preselecţiei” a declarat Cornel Cojocaru, director comunicare BCR

 Procesul de selecţie este împărţit în două etape: prima se referă  la rezolvarea unui mini-quiz de 10 întrebări din domeniul financiar-bancar în urma căruia 15 participanţi vor câştiga, prin tragere la sorţi dintre cei care răspund corect la mai mult de 7 întrebări, tablete E-boda. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 19-31 mai, când elevii, care iau cel puţin nota 7 la testul de educaţie financiară, vor fi solicitaţi să elaboreze o lucrare pe o tematică prezentată în prealabil. Câştigătorii vor beneficia de un internship plătit timp de două luni la una din agenţiile BCR din ţară şi din Bucureşti, având posibilitatea de a se familiariza cu domeniul financiar-bancar şi chiar de a lua în considerare o posibilă carieră în această direcţie. 
“Ocazia de a fi in mijlocul specialiștilor bancari mi-a dat senzația că mă aflu intr-un roi de albine. Sunt oameni deosebiți, cu o putere de muncă de foarte multe ori de invidiat, dar in același timp oameni simpli, amabili, serioși și foarte riguroși. Este o experiență deosebită pentru mine. Am rămas surprins de căldura cu care am fost primit de oamenii din BCR,” spune Alin Belea, 17 ani, Ocnă Mureș – participant Summer Job 2011. “Prin acest job, am devenit mai responsabilă, mi-am descoperit aptitudini pe care nu le știam, am învățat un nou tip de socializare, cel de la locul de muncă, și am început să înțeleg valoarea banilor câștigați pe cont propriu,” crede Cristina Antal, 17 ani, București – participant Summer Job 2011.
Programul Summer Job in BCR este la a doua ediţie. În 2011, 50 de elevi de liceu au lucrat timp de două luni în bancă. Ei au fost selectaţi din cele aproape 350 de aplicaţii primite. În cele două luni cât au fost angajaţi în BCR, ei au învăţat cum să îşi gestioneze bugetul personal, cum funcţionează o bancă şi care sunt paşii care trebuie urmaţi în dezvoltarea produselor bancare pentru tineri.

Comentarii

comentarii