Acasă Economic BCR reduce dobânzile la creditele pentru persoane fizice

BCR reduce dobânzile la creditele pentru persoane fizice

DISTRIBUIȚI

Banca Comercială Română (BCR) a scăzut dobânzile la creditele cu dobândă fixă, în lei, pentru persoane fizice, cu până la 3,25 puncte procentuale.
“BCR reduce dobânda la creditele pentru persoanele fizice aproape concomitent cu scăderea la creditele pentru persoanele juridice, ceea ce întăreşte semnalul pe care îl transmite ca formator de piaţă. “Înregistram, în ultima perioadă, o creştere a cererii de credite şi suntem convinşi că scăderea dobânzilor va accentua această tendinţă în contextul unor prognoze încurajatoare pe termen mediu la nivel macroeconomic.” a declarat Ştefan Coroianu, director executiv Direcţia Credite Retail din BCR.
Decizia BCR este urmarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR în ultima perioadă, care creează premise bune pentru relansarea creditării şi implicit pentru revigorarea economică sănătoasă.
“BCR este un partener de încredere al economiei româneşti, şi facem tot ce putem pentru a ne ajuta clienţii să treacă peste aceasta perioadă. Argumentele sunt fapte, nu vorbe. Banca noastră a venit cu cea mai bună ofertă pentru programul « Prima Casă », atât ca dobândă, cât şi ca sumă pusă la dispoziţie, peste 300 de milioane de euro, am lansat creditele Restart BCR pentru IMM, am scăzut dobânzile la creditare, finanţăm municipalităţile, sprijinim clienţii să îşi restructureze creditele, cofinanţăm proiectele cu fonduri UE etc.” a încheiat Coroianu
În urma scăderilor, dobânzile la creditele BCR pentru persoane fizice, în lei, încep de la 14,75% pe an.

Comentarii

comentarii