Acasă Economic BCR reduce dobânzile

BCR reduce dobânzile

658
DISTRIBUIȚI

Banca Comercială Română (BCR) reduce dobânzile, începând cu 1 iulie 2009, atât la credite cât şi la depozite. Scăderea nivelului dobânzilor este urmarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR, menite să contribuie la consolidarea sistemului bancar şi la îmbunătăţirea climatului economic în România, precum şi a evoluţiilor de pe pieţele monetar-valutare.
În sfera creditării, BCR scade dobânzile la împrumuturile în lei pentru clienţii corporativi cu până la 3 puncte procentuale, în funcţie de tipul de dobândă ataşat (dobândă fixă, variabilă sau legată de indicele ROBOR), scadenţă (termen scurt, mediu şi lung) şi profilul de risc al clientului. Noile dobânzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum şi, în cazul celor cu dobândă variabilă, creditelor aflate în sold.  Astfel, nivelul curent al dobânzilor la creditele corporate acordate de BCR porneşte de la 13% (în funcţie de valoare ROBOR şi de profilul de risc al clientului). La creditele în valută nivelul dobânzilor rămâne nemodificat.
Totodată, BCR a modificat în scădere şi nivelul dobânzilor la depozite şi conturi de economii. Pentru persoane juridice, scăderea este cu până la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard în lei şi euro şi la contul IDEAL BCR. Dobânzile continua să rămână foarte atractive, stimulând economisirea, cu nivele de până la 11,5% pe an la lei şi 3,8%/an la euro. Pentru contul BCR IDEAL Micro, dobânzile scad cu până la 1% la lei şi 0,5% la euro, pe tranşe valorice. Pentru persoane fizice, la depozitele în lei cu dobândă fixă, scăderea este între 0,25% şi 1,75%, în funcţie de suma economisită, iar la depozitele în euro dobânda va avea o scădere maximă de 1%. Şi la contul de economii Maxicont BCR dobânda va fi redusă cu un procent la lei şi cu 0,5% – 0,75% (în funcţie de suma economisită) la euro.
Noile rate ale dobânzilor vor fi aplicabile atât depozitelor nou deschise, cât şi celor prelungite automat începând cu 1 iulie.

Comentarii

comentarii