Acasă Sport Becali, Borcea şi Copos, aventurierii fotbalului românesc

Becali, Borcea şi Copos, aventurierii fotbalului românesc

421
DISTRIBUIȚI

Fostul preşedinte al lui CSM Reşiţa din anii când “Milanul din Banat” era o forţă pe prima scenă a fotbalului românesc, Marius Popescu, îi desfiinţează pe actualii patroni ai marilor cluburi din ţară. Actualul observator federal susţine că nu e normal ca personaje precum Gigi Becali, Cristi Borcea, George Copos sau Adrian Mititelu să deţină prim-planul, în timp ce jucătorii din teren sunt doar nişte pioni secundari.
Marius Popescu a plecat din Valea Domanului în 2002, supărat că rosso-nerii au “trântit” un meci cu ASA Târgu Mureş. N-a putut sta departe de fenomen şi, un an mai târziu, a devenit observator federal la nivelul Ligii a III-a. Acolo, spune acesta, este ferit de contactul cu obişnuiţii talk show-urilor sportive, oameni care vorbesc mai mult decât ar fi cazul. “Aceşti oameni caută să-şi valorifice imaginea. Sunt apăruţi ca ciupercile după ploaie, nu le place fotbalul, dar au impresia că-l cunosc şi se bagă acolo unde nu e treaba lor. Mă surprinde şi sunt amărât când văd ce se întâmplă la televizor. Numai bârfă, numai injurii şi certuri între cluburi. Când echipa nu se exprimă bine în teren, aceşti aventurieri ai fotbalului mută găina moartă în curtea arbitrajului sau se iau de ziarişti. Nu vreau să dau nume, dar îi ştie toată lumea pe cei care conduc cluburi de frunte ale ţării şi îşi permit să facă tot felul de lucruri neortodoxe şi să jignească pe toată lumea”, spune Popescu.
Lordul şi Pinalti n-au depăşit măsura
Fostul şef din Valea Domanului spune că pe vremea când Steaua, Dinamo, Rapid şi Craiova plecau învinse de la Reşiţa, nu exista circul de astăzi. “Atunci lumea se respecta. Acum însă, este o explozie de lipsă de respect. Pe atunci, Jean Pădureanu era cel care se făcea mereu remarcat, dar, lăsând la o parte ghilimelele, să ştiţi că i se spunea Lordul tocmai pentru că era diplomat şi nu era implicat în polemici. Pinalti de la Piatra Neamţ mai sărea calul, dar nu aşa cum o fac cei de acum. Şi, în plus, Ştefan chiar se pricepe la fotbal. El punea presiune pe arbitri, mai făcea câte o şuşana, dar nu era de factura celor de acum”, susţine fostul membru al consiliului LPF.        
Arbitri cu simţul umorului
Marius Popescu a rememorat şi o întâmplare foarte haioasă petrecută la Bistriţa, acasă la “tata Jean”. “Mi-aduc aminte de un meci la Bistriţa , în care un asistent din Ploieşti semnaliza doar pentru gazde. La un moment dat, i-am spus să dea măcar o dată ceva şi pentru noi. Atunci, m-a întrebat: Nea Marius, am greşit de multe ori? De cinci ori, i-am răspuns eu, după care m-a asigurat că, la prima vizită la Reşiţa, va ridica de şase ori pentru noi”, îşi aminteşte Popescu.

Comentarii

comentarii