Acasă Actualitate Bega Bulevard 2021, prima zi – un festival trist și ignorat de...

Bega Bulevard 2021, prima zi – un festival trist și ignorat de autoritățile locale

340
DISTRIBUIȚI

Administrația useristă și-a arătat încă o dată indiferența, ca să nu spunem disprețul, fața de timișoreni, vineri, 17 septembrie 2021.

Festivalul Bega Bulevard 2021 a fost tratat cu indiferență totală de autoritățile locale, cu prilejul deschiderii, deși primăria îl organizează și a băgat bani grei pentru susținerea manifestărilor.

În alți ani, sub administrația liberală, întotdeauna primarul era prezent și el avea cuvântul de deschidere și îi saluta pe timișorenii, care veneau cu miile.

Bega Bulevard nu e un eveniment oarecare, ci o amplă manifestare cultural-artistică dedicată “Senei” timișorene, simbolul orașului, pentru a-l mai scoate din anonimat. Când vorbești de Bega, trebuie să vorbești de Timișoara și invers. În conștiința românilor cele două sunt strâns legate. În plus festivalul mai are rolul și de a-i scoate pe timișoreni din case, a-i uni pentru a se bucura și distra împreună.

Acestea sunt scopurile pentru care primăria a creat Bega Bulevard, în urmă cu mai mulți ani.

Din păcate, deschiderea festivalului, vineri 17 septembrie, la ora 18.00, a fost extrem de tristă.

Ignoranței autorităților locale s-au adăugat vremea mohorâtă, ploaia sâcâitoare și vântul rece.

Toate s-au adunat și i-au determinat pe timișoreni să trateze cu indiferență Bega Bulevard, să rămână în case și să arate încă o dată că între administrația locală și cetățeni s-a instaurat o ruptură care se adâncește pe zi ce trece.

Din fericire, situația a mai fost salvată de voioșia caracteristică prezentatorului Florin Mihoc, care a avut un dialog plin de umor cu Paul Georgescu, multiplu campion mondial la înot în ape libere. De asemenea, și răspunsurile marelui sportiv au fost pe măsură și i-au distrat pe cei câțiva zeci de cetățeni prezenți pe malul Begăi.

Cu acest prilej a avut loc și o paradă a ambarcațiunilor conduse de campionii Timișoarei. Tot vineri, de la ora 19:00 la Porto Arte a fost o  seară de blues cu Éles Gabor Trio (Ungaria), Gamblers (Serbia) și Bega Blues Band (România).

Programul a mai cuprins, in parcul Alpinet,  Zumba, cu Claudiu Guțu, D’Arc pe mal Unde sonore. Concert de canțonete, corala Contrast, iar de la 20:00, tot în parcul Alpinet, o seară de cinema: Titanic.

Comentarii

comentarii