Acasă Actualitate Begacom iniţiază o oferta publică de preluare pentru Faur Bucureşti

Begacom iniţiază o oferta publică de preluare pentru Faur Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Conform Bursei de Valori Bucureşti, Marius şi Emil Cristescu au anunţat că vor iniţia, prin compania Begacom, o ofertă publică de preluare a constructorului de material rulant Faur SA (FAU).

Cei doi oameni de afaceri  deţin, concertat, 97,42% din capitalul social al companiei, fiind obligaţi prin proiectul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să lanseze o ofertă publică de preluare. Prin această ofertă se urmăreşte achiziţia restului de 2,58% din acţiunile companiile, din care 1,77% sunt deţinute de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Perioada de desfăşurare a ofertei este 1 – 27 aprilie, iar preţul oferit este de 4,7 lei/acţiune, cu posibilitatea de a fi majorat. Valoarea totală a ofertei este de 2,62 milioane de lei (0,61 milioane euro). Conform ultimelor raportări, Begacom deţine 46,7% din Faur, Marius Cristescu 33,94% , iar Emil Cristescu are o participaţie de 16,68%. Acţiunile Faur sunt listate pe piaţa nelistate a BVB, ultima tranzacţie fiind realizată vineri, cotaţia urcând cu 440,54% la 4 lei.

Capitalizarea companiei a urcat după ultima tranzacţionare cu 81% la 86,6 milioane de lei (20,2 milioane de euro). Faur are un capital social de 30,34 milioane de lei, împărţit în 21,67 milioane de acţiuni cu valoare nominala de 1,4 lei.
L.P.

Comentarii

comentarii