Acasă Clubbing Ben-Oni Ardelean (PNL): Studenţii români ar putea primi burse de studii în...

Ben-Oni Ardelean (PNL): Studenţii români ar putea primi burse de studii în Coreea de Sud

DISTRIBUIȚI

Senatorul de Timişoara, liberalul Ben-Oni Ardelean, s-a întors recent dintr-o vizită oficială în Coreea de Sud cu veşti bune pentru studenţii români care sunt interesaţi de bursele de studiu în această ţară.
Ben-Oni Ardelean, care este şi secretarul Comisiei de Politică Externă a Senatului României, susţine că parteneri de discuţii din Coreea de Sud s-au arătat deschişi în acest sens, manifestându-şi dorinţa ca tinerii din România să le cunoască mai bine tradiţiile şi cultura.
‘Îmi doresc intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât la nivel diplomatic, cât şi cultural, universitar şi economic. Am propus câtorva universităţi să dea burse de studii pentru studenţii români, pentru ca aceştia să cunoască mai bine cultura şi civilizaţia coreeană, pentru a crea punţi de dialog între cele două popoare. Totodată, consider că schimburile comerciale pot fi intensificate, existând un mare potenţial în această privinţă’, a declarat preşedintele Grupului de prietenie coreeană-română din Parlamentului Sud Coreean, Woo Sang Ho, care s-a arătat deschis la discuţiile avansate cu senatorul liberal pe această temă.
În perioada în care s-a aflat în Coreea de Sud, pe lângă discuţii punctuale pe teme legate de educaţie, economie şi alte subiecte de interes, Ben Ardelean a avut o serie de întâlniri la nivel de Parlament şi de Guvern, precum şi cu mediul de afaceri din această ţară. Vizita a inclus şi un dineu cu preşedintele Coreei de Sud, doamna Park Geun-Hye, o recepţie la care a participat şi vice-premierul Hwang Woo Yea, Ministrul Educaţiei, precum şi întâlniri în cadrul Parlamentului.
Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Sud-Coreean, doamna Na Kyung-Won, a declarat în cadrul acestor întâlniri: ‘Contăm pe sprijinul României în vederea pregătirii procesului de unificare, având în vedere experienţa pe care dumneavoastră o aveţi de tranziţie de la comunism la democraţie, cu toate implicaţiile şi provocările ce acest proces le implică’.
Pe parcursul vizitei, senatorul liberal a avut întâlniri cu mai mulţi reprezentaţi ai mediului de afaceri, care s-au arătat extrem de interesaţi în a investi în România, relaţiile economice cu Coreea de Sud fiind considerate extrem de importante pentru statul român.
Parteneriatul dintre cele două ţări are tradiţie, numai pe parcursul anului trecut mai mulţi demnitari sud coreeni vizitând România. Ca semn de apreciere faţă de implicarea de peste zece ani a senatorului Ardelean în menţinerea şi îmbunătăţirea acestor relaţii bilaterale, aceştia i-au înmânat o distincţie în cadrul Parlamentului Sud Coreean. De menţionat faptul că din delegaţia română a făcut parte şi deputatul Ioan Cupşa, preşedintele Grupului de prietenie româno-coreeană din Parlamentul României.

Comentarii

comentarii