Acasă Monden/Lifestyle Beneficiile ciocolatei pentru sănătate

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate

885
DISTRIBUIȚI

ciocolataAuzim des vorbindu-se despre efectele negative ale ciocolatei, mai ales asupra siluetei. Dar are ciocolata şi beneficii pentru sănătate?
Un studiu realizat de cercetătorii americani susţine că persoanele care consumă o ciocolată (neagră) săptămânal reduc cu 22% riscul atacurilor cerebrale, întrucât ingredientele din ciocolată cresc nivelul serotoninei din organism – substanţă care induce buna-dispoziţie -, iar aceasta reduce riscul atacurilor cerebrale. Cu toate acestea, cardiologii, în special, critică studiul şi susţin că buna-dispoziţie poate apărea şi fără ciocolată, prin metode mult mai sănătoase. Chiar şi aşa, dacă nimic nu funcţionează când sunteţi deprimate, ciocolata ar putea avea efect, datorită serotoninei.
În componenţa ciocolatei intră o serie întreagă de substanţe cu efect stimulator asupra organismului, ceea ce recomandă acest produs în situaţia în care vă simţiţi obosite, dar încă aveţi un volum mare de muncă de terminat.
Alţi cercetători sunt de părere că ciocolata este utilă pentru asigurarea unei circulaţii normale a sângelui, dacă este consumată moderat, şi mnenţine elasticitatea vaselor de sânge.
În plus, ciocolata reduce durerile din organism (migrene etc.) şi anxietatea şi ne menţine vigilente (perioade îndelungate). Simplul miros al ciocolatei poate avea un efect asemănător.
Nu în ultimul rând, o cana de ciocolată caldă, înainte de masă, reduce apetitul şi ne ajută să ne menţinem silueta.
Ciocolata nu produce dependenţă, nu cauzează acnee, conţine neutralizatori ai colesterolului şi nu conduce la excitabilitate nervoasă – în caz că dădeaţi crezare acestor mituri, spun alţi oameni de ştiinţă.

Sursa: ROL.ro

Comentarii

comentarii