Acasă Economic Benelux – o calatorie prin cultura nordica

Benelux – o calatorie prin cultura nordica

DISTRIBUIȚI

amsterdam

Celebra uniune economică cunoscută sub numele de Benelux şi compusă din trei monarhii vecine, Belgia, Ţările de Jos şi Luxemburg, este, în această vară, una dintre destinaţiile cele mai frumoase pe care Agenţia de turism Ultramarin vi le propune. Dacă după o vară caniculară simţiţi nevoia unei oaze de aer proaspăt, ţările nordice sunt exact ceea ce aveţi nevoie.


Călătoria începe aşadar dintr-unul din cele mai vechi şi mai frumoase oraşe ale Europei, Amsterdam. Ziduri de cetate sau castele întărite, nenumărate poduri, palate şi lăcaşe de cult, grădini şi fântâni minunate, case colorate şi pieţe publice – un ansamblu plin de farmec ce dă o notă unică oraşului olandez. Muzeul lui Van Gogh sau cel al lui Rembrandt, Parlamentul şi Palatul Păcii, dar şi zona morilor de vânt – aşezări tipic olandeze, sau un tur al Amsterdamului cu barca o să vă încânte. Oraşul are o multitudine de biserici şi de statui, canale în care se oglindesc casele cu acoperişuri îndrăzneţe, dar şi corăbiile ancorate în chei sunt imagini de neuitat.
În drum spre Belgia, veţi face un popas la Rotterdam, unde puteţi vedea turnul cel mai înalt din Ţările de Jos, Euromast, care oferă o panoramă spectaculoasă asupra celui mai mare port european. Tot în drum, veţi întâlni fermecătoarele localităţi Bruges, o perlă de arhitectură medievală, dar şi Antwerp, orăşel ce găzduieşte chiar un muzeu al diamantelor.
Unul dintre cel mai interesante şi cosmopolite oraşe de pe traseu este Bruxelles. Agenţia de turism Ultramarin vă invită într-un tur special al oraşului, ce va conţine monumentala piaţă Grand Place, sediul Parlamentului Uniunii Europene, Centrul Benzilor Desenate şi sediul NATO. Din program nu lipsesc Berăria Cantillon şi Muzeul Ciocolatei. Arhitectura capitalei Belgiei este caracterizată de un amestec de vechi şi nou, mergând de la clădirile medievale cu străduţele înguste şi întortocheate din centrul vechi, uşor de diferenţiat de construcţiile de mai târziu, precum bulevardele largi în stil parizian proiectate pe vremea regelui Leopold al II-lea, în prima jumătate a secolului al XIX-lea, sau de construcţiile ultramoderne din secolul trecut. Un oraş greu de uitat, iubit în general de toţi turiştii.
O destinaţie răcoritoare, de poveste dar şi de civilizaţie, în care Ultramarin se bucură să vă fie ghid. Un tur programat în prima parte a lunii august, în care veţi cunoaşte o cultură atipică de cea a părţii noastre de Europa, veţi întâlni oameni fascinanţi şi locuri pe care nu le veţi uita niciodată. Mai multe detalii despre această excursie găsiţi aici.

Comentarii

comentarii