Acas─â Actualitate Benelux, o calatorie prin cultura nordica

Benelux, o calatorie prin cultura nordica

576
DISTRIBUIȚI

amsterdam1-430x230

Celebra uniune economic─â cunoscut─â sub numele de Benelux ┼či compus─â din trei monarhii vecine: Belgia, ┼ó─ârile de Jos ┼či Luxemburg, este, ├«n aceast─â var─â, una dintre destina┼úiile cele mai frumoase pe care Agen┼úia de turism Ultramarin vi le propune. Iar dac─â dup─â o var─â canicular─â sim┼úi┼úi nevoia unei oaze de aer proasp─ât, ┼ú─ârile nordice sunt exact ceea ce ave┼úi nevoie.

C─âl─âtoria ├«ncepe a┼čadar dintr-unul din cele mai vechi ┼či mai frumoase ora┼če ale Europei ÔÇô Amsterdam. Ziduri de cetate sau castele ├«nt─ârite, nenum─ârate poduri, palate ┼či l─âca┼če de cult, gr─âdini ┼či f├ónt├ói minunate, case colorate ┼či pie┼úe publice ÔÇô un ansamblu plin de farmec ce d─â o not─â unic─â ora┼čului olandez. Muzeul lui Van Gogh sau cel al lui Rembrandt, Parlamentul ┼či Palatul P─âcii, dar ┼či zona morilor de v├ónt ÔÇô a┼čez─âri tipic olandeze, sau un tur al Amsterdamului cu barca v─â vor ├«nc├ónta ┼či v─â vor ├«mbog─â┼úi cu siguran┼ú─â. Ora┼čul are o multitudine de biserici ┼či de statui, canale ├«n care se oglindesc casele cu acoperi┼čuri ├«ndr─âzne┼úe, dar ┼či cor─âbiile ancorate ├«n chei sunt imagini de neuitat.
├Än drum spre Belgia, ve┼úi face un popas la Rotterdam ÔÇô unde pute┼úi vedea turnul cel mai ├«nalt din ┼ó─ârile de Jos, Euromast, care ofer─â o panoram─â spectaculoas─â asupra celui mai mare port european. Tot ├«n drum, ve┼úi ├«nt├ólni fermec─âtoarele localit─â┼úi Bruges, o perl─â de arhitectur─â medieval─â, dar ┼či Antwerp, or─â┼čel ce g─âzduie┼čte chiar un muzeu al diamantelor.
Unul dintre cel mai interesante ┼či cosmopolite ora┼če de pe traseu este Bruxelles. Agen┼úia de turism Ultramarin v─â invit─â ├«ntr-un tur special al ora┼čului, ce va con┼úine monumentala pia┼ú─â Grand Place, sediul Parlamentului Uniunii Europene, Centrul Benzilor Desenate ┼či sediul NATO. Din program nu lipsesc ├«ns─â Ber─âria Cantillon ┼či Muzeul Ciocolatei. Arhitectura capitalei Belgiei este caracterizat─â de un amestec de vechi ┼či nou, merg├ónd de la cl─âdirile medievale cu str─âdu┼úele ├«nguste ┼či ├«ntortocheate din centrul vechi, u┼čor de diferen┼úiat de construc┼úiile de mai t├órziu, precum bulevardele largi ├«n stil parizian proiectate pe vremea regelui Leopold al II-lea, ├«n prima jum─âtate a secolului al XIX-lea, sau de construc┼úiile ultramoderne din secolul trecut. Un ora┼č greu de uitat, iubit ├«n general de to┼úi turi┼čtii.
O destina┼úie r─âcoritoare, de poveste, dar ┼či de civiliza┼úie, ├«n care Ultramarin se bucur─â s─â v─â fie ghid. Un tur ├«n care ve┼úi cunoa┼čte o cultur─â atipic─â de cea a p─âr┼úii noastre de Europa, ve┼úi ├«nt├ólni oameni fascinan┼úi ┼či locuri pe care nu le ve┼úi uita niciodat─â.

Comentarii

comentarii