Acasă Economic Benetton oprește producția de îmbrăcăminte în România și se pregătește să vândă...

Benetton oprește producția de îmbrăcăminte în România și se pregătește să vândă activele din Arad

718
DISTRIBUIȚI

Grupul italian Benetton a redus aproape de zero comenzile către fabricile de îmbrăcăminte din România și se pregătește să vândă spațiile industriale deținute în Arad. Emblematicul brand italian iese astfel și din domeniul producției locale, după ce în urmă cu peste 10 ani și-a închis toate magazinele proprii din țară.

Cu fabrici la Sibiu și Iași, Olimpias Mfg România – parte a filialei de producție Benetton, Olimpias, – și-a redus puternic activitatea în ultimii ani. În 2020, business-ul a însumat doar 1,5 milioane lei, de la 16,4 milioane lei în anul precedent, cu numai 6 angajați. Olimpias deține spații industriale și la Arad, însă acestea au fost închiriate unui partener în baza unui contract care include și o opțiune de achiziție. Eventualul transfer de proprietate este programat pentru 2022, relevă date analizate de Profit.ro.

Benetton a fost unul dintre cei mai mari producători de articole textile din România. În cei 15 ani de activitate (2006-2020), grupul a produs, prin Olimpias Mfg România, îmbrăcăminte de peste 1 miliard de euro, cea mai mare parte fiind livrată în Italia și, mai departe, în magazinele Benetton. Cel mai bun an a fost 2011, când business-ul local atingea echivalentul a 150 de milioane de euro, cu 165 de angajați. De atunci însă grupul a redus comenzile în fiecare an, pentru ca în 2020 să raporteze afaceri de doar 300.000 de euro.

Sursa: profit.ro

 

Comentarii

comentarii