Acasă Actualitate Beta 2018 Timișoara a intrat în ultima săptămână. Programul complet

Beta 2018 Timișoara a intrat în ultima săptămână. Programul complet

DISTRIBUIȚI

Ultima săptămână de program a  BETA 2018 –Bienala de arhitectură – este orientată spre profesie, iar întreaga atenție este concentrată pe expoziția-concurs BETA și pe celebrarea arhitecturii de calitate din euroregiune la gala de premiere.

Programul complet

Consultă un expert, miercuri, 24 octombrie, orele 17:00-20:00, Halele Timco, Adiacent expoziției Despre Locuire vor avea loc consultări cu arhitecți și experți financiari în fiecare miercuri, deschise tuturor celor interesați să achiziționeze sau să construiască o locuință. Săptămâna aceasta puteți primi sfaturi de la Răzvan și Daniela Negrișanu (RD Sign) și Oana Buta Subu (BCR).

ARound the City, miercuri, 24 octombrie, orele 18:30, Cafeneaua D’arc, eveniment conex realizat de Institutul Francez Timișoara și Centrul Cultural German Timișoara. Vă invităm să descoperiți demo-ul aplicației care își propune să pună în valoare patrimoniul cultural al orașului prin tehnologia AR (augmented reality). Veți afla ce aduce în plus realitatea augmentată și care vor fi funcționalitățile aplicației „ARound the city app”. După demo-ul aplicației, Asociația Simultan prezintă o instalație cu componente audio-vizuale denumită DIS-COVER-RE-COVER.

Expoziția-concurs BETA: Susțineri lucrări selectate: joi și vineri, 25-26 octombrie, orele 11:30-20:00 și 10:30-20:00, Consiliul Județean Timiș. În cele 2 zile de susțineri, lucrările selectate în cadrul expoziției-concurs BETA vor fi prezentate de către autorii acestora, în fața juriului și a publicului prezent. Aceste prezentări au rolul de a facilita înțelegerea lucrărilor în ansamblu, în vederea evaluării finale de către juriu și de a genera dezbateri cu cei din profesie și publicul larg prezent, pe baza unor exmple de arhitectură de bună practică.

Expoziția-concurs BETA: Conferințele juriului: sâmbătă, 27 octombrie, orele 10:00-16:00, Consiliul Județean Timiș.
Conferințele vor avea ca punct de pornire activitatea și preocupările actuale ale celor 6 membri ai juriului –  Attila Kim, Irina Cristea, Levente Szabó, Grozdana Šišovici, Oana Stănescu, Catherine Slessor – în direcțiile enunțate prin secțiunile jurizate în cadrul expoziției-concurs BETA 2018. Conferințele juriului oferă suport expoziției-concurs BETA 2018, în încercarea de a contura o serie de caracteristici la nivel euroregional din perspectiva calității practicii arhitecturale și relevanței în societate.

Gala de premiere va avea loc duminică, 28 octombrie, ora 18:00, Consiliul Județean Timiș. Ultimul eveniment din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018 își propune să contureze principalele concluzii ale celei de-a doua ediții, fiind un eveniment de sinteză. Vă reamintim că expoziția Despre Locuire mai poate fi vizitată până la închiderea BETA, zilnic, între orele 10:00 și 20:00 la Halele Timco, de pe Calea Circumvalațiunii.

Comentarii

comentarii