Acasă Editorial Bezna ENEL și tristețea Timișoarei

Bezna ENEL și tristețea Timișoarei

3571
DISTRIBUIȚI

În primul oraș electrificat al Europei, povestea ”degetului din ochi”, pe timp de seară, este o realitate. Chiar îți poți scoate ochii. Cearta între Primăria Timișoarei și ENEL este, și ea, o poveste. Realitatea este suspendată între primărie și ENEL, prin faptul că orașul nu mai are nicio șansă de când nu mai există un contract de întreținere a rețelelor. Adică, până acum un an și jumătate, Timișoara era în grija a două firme timișorene, ELBA și AEM. Era simplu, timișoreanul dintr-un cartier oarecare, știind care este firma ce întreținea rețelele, putea să anunțe mai ușor că pe strada x sau pe aleea y, nu ard becurile sau că este o avarie mai mare. Acum, NIMIC. Mai mult, RATT, despre care se spune că ar urma să preia întreținerea rețelelor, nu face nimic, fără o altă HCL care să reglementeze relația între primărie, cetățean și RATT. Suntem într-un peisaj din Kafka, în care hoții se simt foarte bine, deja se știu străzile ”inundate de întuneric”, oamenii se tem să meargă în casele lor, seara, târziu, se folosesc lămpi și lanterne, ca în vremea lui Ceaușescu.

Revoltător este faptul că, de când s-a lucrat pe ”magistrală” Popa Șapcă, niște ”Doreli”, angajații unor firme beneficiare ale Primăriei Timișoara, au TĂIAT un MĂNUNCHI de CABLURI! Scriu cu majuscule, pentru surzi și orbi, dar mai ales pentru incompetenți, pentru proști și mișei! Au tăiat nu doar unul – două cabluri, spun sursele noastre, ci un mănunchi! Debandada din România este valabilă la Timișoara, aici, acasă la noi, în orașul visurilor noastre despre eleganță, decență și calitatea vieții! Locuitorii au scris primăriei, la rubrica ”sesizări”, au anunțat ENEL-ul de săptămâni de zile. NIMIC! O conducere plină de rușinea incompetenței lasă sute de apartamente, din câteva imobile, în întuneric total, pe aleile dintre blocuri, la garaje, spre Demetriade, spre parcurile dintre blocuri. ENEL este jalnic, Primăria Timișoarei este plină de impostură!

La Revoluție, noi, timișorenii autentici, strigam ”lumină și libertate”, nu ne era dor de carne, era din plin de la Comtim, nu ne era foame, cum le era celor din restul țării, dar am uitat că domnul Robu nu a fost prins cu asta, poate îi era frică… Acum, câteva sute de timișoreni au frică de… întuneric!

S-ar putea, oare, domnule Robu, să faceți ceea ce trebuie să facă un primar autentic: să se revanșeze față de câteva mii de proști care v-au votat și să-i ajutați să aibă lumină în Tipografilor, Popa Șapcă, între blocuri?! Și pe București, între blocuri? Un cartier ce strălucea cândva este acum o mare tristețe…

Ah, era să uit, deși ar trebui înjurat și ENEl-ul, toată lume îl înjură pe Robu!

Vrem lumină! Spun oamenii! O fi prea mult?

Comentarii

comentarii